Activiteiten


Burgemeester Dijksma opvallend stil op social media

 Opnieuw laat de stad Utrecht, in het bijzonder het lokaal bestuur en de burgemeester, zich van hun minst mooie kant zien. Waarom? Zij schuwden de (social) media en lieten hun stem nauwelijks horen, terwijl deze stad zich laat leiden door bedreigingen, intimidatie en andere vormen van verbaal geweld.

Verrast en verbaasd

De organisatie had totaal niet gerekend op de geuite bedreigingen en intimidaties. Uiteindelijk waarschuwden zij toch de benodigde instanties. Echter, toen zij eindelijk constateerden dat het dreigingsniveau minimaal was, konden de Israëlische sporters geen vlucht meer regelen richting Schiphol. Pijnlijk en veelzeggend voor zowel de Israëlische sporters, de initiatiefnemers en het stadbestuur van Utrecht. Maar bovenal het feit dat een kleine minderheid steeds vaker het beleid bepaalt en de lokale kopstukken zich hier te weinig tegen afzetten. 
 
Een tweedaags klimevent
Deze internationale klimwedstrijd vond plaats in de Bolderhal Energiehaven, vlakbij het station Leidsche Rijn. Hoewel tijdens deze internationale klimwedstrijd geen punten te verdienen waren voor de professionele sporters, bijvoorbeeld voor een mogelijke kwalificatie voor de Olympische Spelen, lag er wel een mooi geldbedrag klaar voor de winnaar van de categorie ‘masters’. 
 

Angst en intimidatie

De directeur van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport geeft aan dat hij niet bekend is met de inhoud van de bedreigingen. Hoewel dit evenement niet door ons georganiseerd is, ondersteunen wij wel dit jaarlijkse initiatief. Het is de intentie van de organisatie om ieder jaar gewoon een gezellig, leuk en klimweekend te organiseren, voor zowel de recreanten als voor de professionele klimmers. Het is triest en veelzeggend dat tegenwoordig bedreigingen en intimidatie de toon bepalen in onze samenleving. Natuurlijk is het lastig om te bepalen in hoeverre dit soort berichten serieus genomen moeten worden. Maar achteraf gezien en met de kennis van nu kan je zeggen dat de organisatie eerder de politie had moeten inschakelen.
 

CIDI

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) ontving afgelopen woensdag het bericht dat de Israëlische sporters van de deelnemerslijst werden gehaald. Hierover zegt de directeur van het CIDI, Naomi Mestrum, dat zij uit het verhaal heeft begrepen dat de zorgen over de veiligheid van de Israëlische sporters de basis vormden voor deze keuze. Verder geeft zij aan dat er geen kwade wil achter deze beslissing zit. Natuurlijk is het jammer dat men dit niet eerder bij de politie aanklopte na de berichten van bedreiging en geweld, want dan hadden de Israëlische sporters genoeg tijd gehad om alsnog een nieuwe vlucht te regelen. 
 

Veelzeggend en verontrustend

Jammer genoeg valt het op dat mensen meteen buigen bij berichten over bedreiging, geweld en intimidatie. Daarmee geef je direct het signaal af in de samenleving dat degene met de grootste mond te vaak hun zin krijgt. Dat geldt ook voor deze vormen van verbale terreur. Eenvoudigweg omdat de boodschap door onze slappe houding is dat bedreiging en intimidatie loont omdat het effect heeft. Mensen worden gelijk bang, kruipen gelijk in elkaar en maken daardoor keuzes waardoor zij zich toch laten intimideren. Vanuit menselijk oogpunt enigszins begrijpelijk, maar toch dienen wij hier ons tegen te wapenen.  
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel