Activiteiten


Directeur UNRWA: ‘Was mij niet bewust van enige binding en samenwerking met Hamas.’

Na de wereldwijde bekendmaking door het IDF over haar nieuwe ontdekkingen en bevindingen over het UNRWA-hoofdkwartier verscheen binnen ‘no time’ een bericht op X (voormalig Twitter: red) van Philippe Lazzarini. Het was een opmerkelijk en veelzeggend bericht. Hij ontkende zich maar enigszins bewust te zijn van het gebruik van de VN-middelen door een organisatie als Hamas, waarmee hij verwees naar het UNRWA. Daarbij merkte hij op dat in tijden dat er geen actief conflict is, het UNRWA met regelmaat haar gebouwen inspecteert.  
 

Bittere noodzaak

Na de berichten op X door het hoofd van het UNRWA reageerde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken helder en duidelijk; Israel Katz eiste met onmiddellijke ingang het aftreden van Philippe Lazzarini. In een verklaring voor de internationale pers en richting de VN schreef hij: ‘De ontmaskering van de diepe betrokkenheid van het UNRWA-hoofdkwartier in Gaza door Hamas, inclusief het gebruik ervan voor terreuractiviteiten en de directe toegang tot het tunnelstelsel van een terreurorganisatie als Hamas, eisen niet alleen mooie beloften en woorden. Integendeel, de VN dient onmiddellijk actie te ondernemen, onder andere door de commissaris-generaal Lazzarini direct uit zijn functie te ontheffen. Daarbij is zijn opmerking dat hij zich nergens van bewust is niet alleen absurd maar ook veelzeggend over zijn houding. Zijn onmiddellijke ontslag is een bittere noodzaak.
 

X

Niet alleen de Israëlische regering reageerde verbouwereerd op de berichten van Lazzarini op X en in de pers. Hetzelfde gold voor de Israëlische Inlichtingendienst via de coördinator van activiteiten in Palestijnse gebieden. Op X plaatste men het bericht: ‘Oh, dat wist je. Het graven van een tunnel duurt langer dan vier maanden. We hebben hoge VN-functionarissen uitgenodigd om te komen kijken. En bij eerdere ontmoetingen met jou en jouw collegae hebben we verklaard en duidelijk gecommuniceerd dat Hamas gebruikmaakt van het hoofdkwartier van de UNRWA. Als commissaris-generaal, evenals andere leden van de VN, kozen er bewust voor om dit te negeren en weg te kijken.’ 
 
 

Egotripperij

De werkwijze van de Philippe Lazzarini is overduidelijk: alles moet wijken voor zijn eigen positie. Hierdoor kiest hij er bewust voor om zich te laten gebruiken als een stroman in de handen van de burgerregering in Gaza, geleid door Hamas. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel