Activiteiten


Een schets van de situatie in Israël

In de afgelopen maanden is het dagelijks leven van veel inwoners behoorlijk veranderd. Door de gruwelijke terroristische aanval van Hamas, ongeveer vier maanden geleden, en het voortdurende terroristisch geweld vanuit Zuid-Libanon, zijn meer dan 200.000 Israëliërs geëvacueerd. Zij zijn op andere plekken in het land ondergebracht, waaronder in hotels, pensions en opvanglocaties. Want behalve de strijd in Gaza tegen verschillende Palestijnse terreurorganisaties, in het bijzonder Hamas, blijft de Iraanse terreurorganisatie Hezbollah het noorden van Israël bestoken met raketten en ander wapentuig. Zoals u waarschijnlijk al weet, is het al tijdenlang ook onrustig op de Westelijke Jordaanoever, mede onder invloed van de terroristen van Hamas. 
 

De Israëlische gegijzelden

Maar nog los van het geweld vanuit Gaza en Zuid-Libanon vonden de afgelopen maanden vele bomaanslagen plaats in geheel Israël, meer dan tienduizend sinds 7 oktober 2023. Helaas is er weinig tot geen nieuws wat betreft het lot van de ontvoerde Israëlieten, die sinds de aanval van Hamas op Israël zijn ontvoerd en ergens verstopt zijn in Gaza. Wel druppelen berichten binnen via diplomatieke bronnen en informele contacten dat Hamas eindelijk opnieuw bereidt is om meerdere Israëlische gijzelaars te laten gaan voor een (tijdelijk) wapenstilstand en het toelaten van meer humanitaire hulp in Gaza. 
 

Containers

Wat betreft de (nood)hulpverlening zijn gelukkig een groot aantal schepen met containers vol met goederen en materiaal onderweg naar de havens in Israël. Deze hulp kan de bevolking goed gebruiken. Dit geldt in het bijzonder voor de onderkant en de zwakkeren in de samenleving, waaronder nieuwkomers, alleenstaande ouders, gehandicapten en de overlevenden van de Holocaust. De aanvoer van de hulpcontainers vol met bruikbare goederen en materialen kan Israel Relief Aid goed gebruiken. Niet vreemd gezien de omvang van de nood onder een aanzienlijk deel van de Israëlische burgerbevolking. 
 

Groeiend aantal behoeftigen

De nood onder de bewoners van Israël neemt eveneens toe, vooral onder de zwervers en daklozen in het land. Niet eigenaardig of vreemd want het land Israël en haar burgers zitten alweer een tijdje in het winterseizoen. Ook voor deze periode heeft Israel Relief Aid enkele acties op touw gezet. In het verlengde hiervan zijn verschillende vertegenwoordigers van onze organisatie alweer druk bezig met het organiseren en het regelen van nieuwe inzamelacties voor de vele groepen mensen in de maatschappij, waar wij met elkaar ons voor inzetten. Hierover kunt u meer lezen in een ander artikel op de website. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel