Activiteiten


Gaan de G-20 landen de toekomst van Israël bepalen?

Onlangs kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de G-20 landen bij elkaar in Brazilië. Deze gesprekken gingen grotendeels over de situatie in Gaza en de oorlog tussen Israël en Hamas. Bijna unaniem vinden zij dat de Palestijnen recht hebben op een eigen staat naast Israël. Daarom kan in de ogen van de G-20 landen alleen de zgn. twee-staten-oplossing een einde maken aan het (militair) geweld in Gaza tussen Israël en de Palestijnen. 
 

Consensus

De heersende consensus, het idee dat de twee-staten-oplossing de enige oplossing wordt gezien om het voortdurende conflict tussen Israël en de Palestijnen tot een goed eind te brengen, leeft onder de meesten van ons. De buitenlandchef van de Europese Unie, de heer Josep Borrell, bracht het tijdens de gesprekken met de internationale pers als volgt onder woorden: ‘Dit is de gemeenschappelijke noemer: er zal geen vrede komen, er zal geen duurzame veiligheid voor Israël zijn, tenzij de Palestijnen een duidelijk vooruitzicht hebben om hun eigen staat op te bouwen.

Reëel?

Van belang is echter de vraag in hoeverre deze gedachtegang een weerspiegeling is van de werkelijkheid of gebaseerd is op ‘wishful thinking’. Want behalve het feit dat de Israëlische premier en zijn het huidige kabinet zich fel verzetten tegen een twee-staten-oplossing, vergeet de (inter)nationale politiek dat het streven van veel anti-Israëlische organisaties, waaronder  en een groot aantal Arabische landen de vernietiging is van de staat Israël en het uitroeien van de Joden. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel