Activiteiten


Hamas zeer actief onder het UNRWA-hoofdkwartier

De Inlichtingendienst van het IDF en haar reguliere troepen vinden een commandopost en een ondergrondse tunnel onder het hoofdkwartier van de VN-organisatie UNRWA. Al eerder bestond sterk het vermoeden en beschikten het Israëlische regering en haar leger over informatie en gegevens dat Hamas samenwerkte met stafleden en medewerkers van het UNRWA, een VN-organisatie ten behoeve van de Palestijnse bevolking. Het onlangs ontdekte ondergrondse tunnelstelsel met bijbehorende kamers, opslagruimtes en andere voorzieningen bevestigen opnieuw de noodzaak tot het opheffen van het UNRWA. Triest en pijnlijk voor de Palestijnse bevolking en een bevestiging van de sterk heersende anti-Israëlische houding en gevoelens binnen een organisatie als de VN.
 

Nieuw tunnelstelsel

Deze explosie en veelzeggende ontdekking kwam aan het licht, nadat een IDF-eenheid een tunnelschacht ontdekte zeer dicht bij een UNRWA-school. Tijdens deze militaire operatie leidde deze tunnel naar een ondergrondse schuilplaats en een tunnelstelsel met meerdere kamers onder het hoofdkwartier van de eerder genoemde VN-organisatie. De inlichtingendienst geeft aan dat de betreffende tunnel meer 700 meter lang is en op een diepte ligt van bijna 20 meter onder de grond. De verschillende ruimtes en kamers leidden weer naar allerlei andere nog onbekende gangenstelsels van Hamas onder de grond. Een waardevolle ontdekking om zo de terreurorganisatie als Hamas steeds verder te ontmantelen 
 

Betrokkenheid

Daarbij maakte dit gangenstelsel volop gebruik van het elektriciteitsnetwerk van het UNRWA-hoofdkwartier. Naar aanleiding van deze informatie en gegevens, in combinatie met eerder belastend materiaal van de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst, Shin Beth, vond het IDF veel wapentuig in de kantoren van het UNRWA-gebouw. Kortom, de betrokkenheid van een VN-organisatie als het UNRWA moet ervoor zorgen dat deze organisatie ontmanteld, waarbij de direct betrokkenen verantwoording dienen af te leggen voor hun houding, gedrag en medewerking aan een terreurorganisatie als Hamas. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel