Activiteiten


Het Centrum Informatie en Documentatie Israel gaat zich opsplitsen

Tijdens het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Nederland’ gaf Naomi Mestrum, directeur van het CIDI, aan dat haar organisatie zich wil opsplitsen. Ze wil een nieuwe naam voor de afdeling die zich specifiek richt op het (toenemend) antisemitisme. De andere afdeling blijft zich focussen op het land Israël.
 

Vervelend

Aanleiding voor deze verandering binnen de huidige organisatie is dat zij het heel vervelend vindt dat zij als directeur telkens opnieuw moet uitleggen hoe en waarmee het CIDI zich bezighoudt. Waarom? Telkens moet mevrouw Mestrum eerst uitleggen dat het CIDI zich richt op Israël en op antisemitisme. Een goed voorbeeld hiervan is de ontstane verwarring rondom de lezingenreeks op de Hogeschool Utrecht over de Holocaust en het (toenemend) antisemitisme. Een initiatief dat valt onder onze pilaar ‘Antisemitisme’. Alleen door de naam van onze organisatie CIDI, wordt dit initiatief gelijk gekoppeld aan Israël.
 

Noodzaak

Al eerder binnen de organisatie leefde het idee om beide steunpilaren van hun organisatie te scheiden. Bij haar aanstelling vorig jaar als directeur van het CIDI kwam dit al ter sprake. Nu zegt ze hierover: ‘Ik begrijp de discussie door onze naam en ik had eigenlijk vorig jaar al het idee om die twee pilaren meer te scheiden. Maar ook dat een andere naam waarschijnlijk goed is om die verwarring naar buiten toe te voorkomen.
 

Onderweg

Het Centrum Informatie en Documentatie voor Israel (CIDI) komt ook voor het recht van het land Israël en voor een veilig bestaan van het Joodse volk. De afdeling antisemitisme houdt zich specifiek bezig met de Holocaust en met het in de gaten houden van het (toenemend) antisemitisme en bestrijding hiervan. Op de vraag hoe en onder welke naam geeft directeur Mestrum als antwoord dat de organisatie daar nog mee bezig is. Wel verwacht ze dat het gehele veranderingsproces dit jaar achter de rug zal zijn. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel