Activiteiten


Palestijns geweld tegen Israël een politiek instrument voor China

Vorige week maakte China aan de rechtbank van de VN, het Internationaal Gerechtshof, bekend dat in hun ogen het Palestijns geweld tegen Israël gerechtvaardigd is. Zij vindt dat de Palestijnen recht hebben op een eigen staat en daaraan verbonden op zelfbeschikkingsrecht. China kwam tot deze statement vanwege de lopende vraag bij het International Court of Justice of de bezetting van de Palestijnse gebieden gerechtvaardigd is.
 

Uitspraak

Aanleiding tot de zitting van het ICJ komt voort uit de vraag: ‘In hoeverre is er sprake van bezetting door Israël van de gebieden die toebehoren aan de Palestijnen?’ Dit verzoek, geïnitieerd vanuit Zuid-Afrika, moet leiden tot een niet-bindende uitspraak, waar het land Colombia zich onlangs bij aansloot. Maar ongeacht de uitspraak van deze zitting, Israël beschouwt de discussie rond dit thema zowel niet-relevant als niet-legitiem.

Opmerkelijk

De bijdrage van China in de VN over de kwestie van de Palestijnse gebieden was voor veel landen verrassend als opmerkelijk. Het is eerder een politiek spelletje dan dat China opeens bewogen is met het lot van de Palestijnse bevolking en met de veiligheid van Israël en haar burgers. Wereldwijd zien de politieke leiders dit als een gelegenheid om met name de VS en haar (buitenlands) politiek beleid te bekritiseren. 

Dubbele agenda

Door haar uitspraak en het stemgedrag van de VS in de VN-Veiligheidsraad over de oproep voor een (tijdelijk) staakt-het-vuren in Gaza, waarover de VS haar veto uitsprak, kon China de VS in een hoek zetten. Dit bleek ook later uit een uitspraak van de Chinese VN-ambassadeur. Hij zei hierover het volgende: ‘Het stemgedrag van de VS is niets anders dan groen licht voor een voortdurende slachtpartij onder de Palestijnse bevolking door Israël.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel