Activiteiten


UNRWA-medewerkers gearresteerd vanwege banden met Hamas

Onlangs heeft de Israel Defense Force een klein aantal UNRWA-leden gearresteerd. De reden is dat na uitgebreid onderzoek bleek dat zij (nauwe) banden onderhouden met de terreurorganisatie Hamas. Het aantal gearresteerde personen ligt rond de tien. Een zeer klein aantal in vergelijking met de omvang van het personeel dat voor UNRWA werkt, namelijk 120.000 mensen. Desondanks geeft Israël hiermee het signaal af dat niemand veilig is die zijn of haar medewerking verleent aan Hamas, want het aantal UNRWA-leden die actief zijn voor de militaire tak van Hamas loopt naar de 500.

Geïnterneerd

Volgens berichtgeving in de Israëlische krant Maariv, dat beschikt over enkele geheime documenten, blijkt dat er voldoende bewijs is dat deze mannen direct gekoppeld kunnen worden aan Hamas. Daarmee kunnen ze ook bestempeld worden als terroristen. Het groepje mannen is in het geheim al overgebracht naar Israël. Om de situatie tussen de verschillende (in)direct betrokken partijen open te houden, heeft de Israëlische regering onder meer het UNRWA hierover geïnformeerd. Op dit moment ligt er een verzoek vanuit de VN-organisatie om hun medewerkers te mogen spreken. Maar op dit verzoek heeft de Israëlische regering nog niet gereageerd. Daarbij gaat het gerucht dat een van hen actief deelnam aan de terroristische aanval van Hamas op Israël. 

UNRWA-brochure

Israëlische functionarissen benadrukken dat de oproepen van UNRWA en de VN nog moeten worden beantwoord. Eenvoudigweg omdat het onderzoek naar het gearresteerde groepje UNRWA-medewerkers nog steeds loopt. De oproep van UNRWA komt na de Israëlische campagne om de organisatie uit Gaza te verwijderen. Vorige week onthulde minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz tijdens zijn toespraak op de Veiligheidsconferentie in München de ‘UNRWA-brochure’ , die expliciet bewijs bevatte van de betrokkenheid van de medewerkers van de organisatie bij terroristische activiteiten. Hij viel de organisatie ook aan en zei hierover onder meer: ‘De organisatie fungeert als een tak van de terroristische organisatie Hamas – haar leiders moeten aftreden.’
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel