Activiteiten


VN-organisatie UNRWA misbruikt door stafleden voor de terreuraanval op Israël

De VN-hulporganisatie UNRWA gaat een diepgaand onderzoek verrichten, nadat ze vanuit Israël gegevens en informatie heeft ontvangen. In desbetreffende documenten worden bijna een twintig personen, binnen deze hulporganisatie voor de Palestijnen, beschuldigd van het verlenen van hulp aan de terreurorganisatie Hamas. Mede door hun hulp was Hamas in staat een gruwelijke terreuraanval uit te voeren op 7 oktober 2023 in Israël. Dit leidde tot vele burgerslachtoffers onder de bevolking van Israël. Deze onthutsende mededeling bracht vele Westerse landen ertoe om tijdelijk hun financiering aan de UNRWA stop te zetten. 
 
 

UNRWA

De UNRWA claimt telkens onpartijdig te zijn in het voortslepend conflict tussen de staat Israël en de Palestijnen. Deze hulporganisatie werd opgericht aan het eind van de jaren veertig in de vorige eeuw. Hun doelstelling is het verlenen van humanitaire hulp, het verlenen van gezondheidszorg, het geven van onderwijs en het verstrekken van allerlei andere voorzieningen ten behoeve van de Palestijnse bevolking in de regio.  

Ontslag

De directeur van de VN-hulporganisatie UNRWA, Philippe Lazzarini, gaf aan dat hij met onmiddellijke ingang de contracten van de betrokken (staf)leden heeft ontbonden, met als reden dat hij op geen enkele wijze de hulpverlening aan de Palestijnse bevolking in gevaar wil brengen. Hoewel het onderzoek naar de beschuldigingen richting het UNRWA net is begonnen, komt deze aantijging niet uit de lucht vallen. Al vele malen gaf de Israëlische regering en haar geheime diensten aan medewerkers van deze organisatie (in)direct bij terreuraanvallen op Israël door het verlenen van hulp aan verschillende Palestijnse en andere terreurorganisaties.   

Eén van vele voorbeelden

Een voorbeeld hiervan betreft een gebeurtenis waarin duidelijk werd dat docenten binnen de VN-hulporganisatie mensen aanmoedigden om Joden om te brengen, zie hiervoor: https://pillaroffire.nl/2022/07/unrwa-docenten-roepen-op-joden-om-te-brengen/. Zo zijn er nog meer voorbeelden waar duidelijk wordt dat (staf)medewerkers niet zo onschuldig en onpartijdig zijn als de VN-organisatie zelf doet voorkomen. 
 

Duidelijkheid

Gezien het onderzoeksmateriaal dat door Israël overhandigd is aan de directeur van UNRWA en het lopend onderzoek is het niet vreemd dat steeds meer Westerse landen hun geldbuidel dicht doen. Zij willen eerst klip en klaar inzichtelijk krijgen hoe de vork in de steel steekt. Zeker gezien het gegeven dat deze VN-organisatie al jaren beschuldigd wordt van corruptie, partijdigheid en omkoperij. 
 

Objectief?

De vraag is wel in hoeverre degenen die het onderzoek verrichten, verbonden zijn aan de VN, in het bijzonder de VN-hulporganisatie UNRWA. Want wanneer dat zo is, dan staat de uitkomst van het diepgaande onderzoek al vast, namelijk dat de medewerkers onschuldig zijn en dat de UNRWA niets valt te verwijten. Kortom, de beschuldigingen van de Israëlische noodregering en haar geheime dienst zijn opnieuw onjuist en onbetrouwbaar gebleken, waarmee zij probeert de situatie in Gaza af te leiden. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel