Activiteiten


Woedende reacties op uitspraken van de Israëlische premier: ‘Hij ziet geen heil meer in onderhandelingen met Hamas’

De huidige onderhandelingen met Hamas lopen op niets uit en zijn zinloos, volgens de Israëlische premier Netanyahu. De delegatie uit Israël, die betrokken was bij de gesprekken met vertegenwoordigers van de VS, Egypte, Qatar en Hamas, keert dan ook niet meer terug aan de gesprekstafel. Niet alle politieke kopstukken in Israël zijn het hiermee eens en de families van de gegijzelde Israëliërs vrezen voor het lot van hun gezins- en familieleden, waarvan nog zo’n 120 ergens vastzitten in Gaza. 

Woedend

Deze uitspraak en het terugtrekken van de Israëlische delegatie uit de gesprekken leidde tot grote onrust en woede onder de Israëliërs. Niet alleen bij de familie en vrienden van de Israëliërs die nog gevangen zitten in Gaza. Maar zeker ook in het politieke centrum van Israël: de Knesset. De ministers die betrokken zijn bij de oorlog in Gaza en hun functionarissen waren hierover nog niet geïnformeerd door de premier. Dit leidde dan ook tot vele boze gezichten en woede bij een groot aantal direct betrokkenen,  zowel binnen het oorlogskabinet als bij de legerleiding van de Israel Defense Force (IDF).

Krankzinnige eisen

In de ogen van premier Netanyahu ligt het probleem niet bij Israël of bij hem, maar aan de krankzinnige houding en eisen van Hamas. Eerst dient Hamas zich een andere houding aan te meten. Het schijnt dat de irritatie en de boosheid bij de leden van het oorlogskabinet en de legerleiding niet alleen veroorzaakt wordt door het stoppen van de onderhandelingsgesprekken. Het verhaal gaat dat een voorstel om te komen tot een deal met Hamas, opgezet en ingediend door de Israëlische geheime dienst en het Israëlisch leger, in 1 keer door de premier van tafel werd geveegd. Kortom, er heerst veel ongenoegen bij zowel de politieke top als de militaire top over de houding en werkwijze van hun premier. 

Steeds meer ongenoegen

Behalve de heersende onrust in de politieke en militaire top, roept de eigenzinnige houding van premier Netanyahu ook veel emoties op in de samenleving. Een groot aantal actiegroepen die zich inzetten voor een veilige terugkeer van de gegijzelden houden hun hart vast. Zij beschuldigen de premier ervan een doodvonnis te hebben uitgesproken over deze groep Israëliërs die in handen zijn van de terreurgroep Hamas. De vraag in hoeverre Netanyahu daadwerkelijk gelijk heeft, blijft de vraag. Wel staat vast dat zijn houding en werkwijze als premier bij steeds meer mensen vragen, maar ook ongenoegen oproept.  
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel