Activiteiten


Zeldzame archeologische ontdekking: ‘Jeruzalem als handelsstad verwoest door de Romeinen’

Sinds kort is in het Israel Museum de zeldzame ontdekking te bezichtigen van een stenen kist afkomstig uit de Tweede Tempelperiode. Deze unieke vondst werd enige tijd geleden gedaan tijdens opgravingen in de stad van David. Deze bijzondere archeologische vondst bevestigt de verwoesting van de stad Jeruzalem door de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden.
 
Zeldzaam
Het bijzondere aan dit archeologisch waardevol object is dat nooit eerder zo’n mysterieuze stenen vierkante doosje compleet en ongeschonden werd opgegraven. De opgraving vond plaats op een locatie in het Jeruzalem Walls National Park. De opgravingen op deze plek stonden onder toezicht van de Israel Antiquities Authority (IAA). Het stenen doosje is van kalksteen, klein (zo’n 30 bij 30 centimeter) en bestaat van binnen uit maar liefst negen gelijk verdeelde vakjes. 
 

Commercie?

Tot nu toe vermoeden de onderzoekers dat dit bijzondere doosje van steen voor commerciële doeleinden werd ingezet. Een mogelijkheid zou zijn voor het uitstallen van kleinere goederen tijdens een markt. Waarop men dit baseert? Hierover zegt het IAA: ‘Tijdens de opgravingen aan de Pelgrimsweg, waar de kist werd ontdekt, zijn veel voorwerpen gevonden. Deze ondersteunen de theorie dat er bloeiende commerciële activiteiten plaatsvonden langs deze route gedurende de Tweede Tempelperiode.’ 
 
 Levendige handel
Twee direct betrokkenen van de Israel Antiquities Authority zeiden verder hierover: ‘We hebben keramische en glazen vaten, productie en kookfaciliteiten gevonden. Evenals veel stenen gewichten, munten en allerlei verschillende meetinstrumenten.‘ Volgens  bevestigen al deze gevonden objecten dat er sprake was van een levendige stedelijke markt.
 
 

Wereldstad

Eerder onderzoek naar de stad Jeruzalem en haar positie met andere steden in het Romeinse Rijk laat zien dat haar economie vergelijkbaar was met die van andere grote steden in het rijk van de Romeinse keizers. Deze steden beschikten toentertijd over grote markten met lokale en geïmporteerde goederen, waarvan sommige handelden in allerlei exotisch bestempelde producten.  
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel