Activiteiten


Belachelijk! Mogelijk extra maatregelen bij 4mei en 5mei vanwege pro-Palestijnse activisten

Het verwerpelijk gedrag van pro-Palestijnse aanhangers bij de opening van de Holocaustmuseum was walgelijk en beschamend. Een Kamermeerderheid vindt tevens dat Halsema als burgemeester niet juist en correct heeft gehandeld. Vanuit die invalshoek overweegt het demissionair kabinet om extra maatregelen te treffen bij de komende 4 en 5 mei herdenking.
 
 

Woede

Niet vreemd gezien de stompzinnige uitspraken die hoorbaar waren tijdens de pro-Palestijnse protesten. De Amsterdamse staatssecretaris Eric van der Burg keek ‘met woede’ naar de beelden. Hij zei: ‘Ik kom uit Amsterdam. Iemand die “Hamas is my brother’” roept, hoort niet thuis in mijn stad. Iemand die een slachtoffer van Demjanjuk (veroordeeld oorlogsmisdadiger, red.) uitscheldt, moet zich kapot schamen.’ Alleen, het is aan het Openbaar Ministerie (OM) om te zien en te beoordelen of hier sprake is van andere vormen smaad, antisemitisme. Vandaar dat bij de protesten ook een officier van justitie aanwezig was bij de opening van het Holocaustmuseum. 

Schaamte

Vanuit dat licht gaf ChristenUnie-leider Mirjam Bikker aan dat ze zich nog steeds schaamt over hetgeen plaatsvond tijdens de opening van het Holocaustmuseum. Zij vroeg zich hardop af in hoeverre het wijs is om alvast eventuele maatregelen te treffen om de nationale herdenkmomenten te bewaken en te koesteren. Zeker vanwege de komende 4 en 5 mei herdenking op de Dam in Amsterdam. Hierin kan het kabinet zich in vinden en er zal z.s.m. overleg plaatsvinden met de gemeente Amsterdam als met het OM om ervoor te zorgen dat zo’n pijnlijke en trieste situatie als bij de opening van het Holocaustmuseum niet meer plaatsvindt. 
 

Verstoring openbare orde

Ook vonden veel andere Tweede Kamerleden dat de openbare orde werd verstoord. Het was echt een verkeerd en misplaatst signaal dat niet is ingegrepen door de politie op bevel van de burgemeester. Zij, mevrouw Halsema, heeft grove steken laten vallen door net te doen alsof haar neus bloedde en met als slap argument dat het anders de demonstratie uit de hand zou lopen. Kortom, de Joodse aanwezigen stonden in de kou, werden heel direct en persoonlijk benaderd en geïntimideerd door pro-Palestijnse demonstranten, terwijl ondertussen zij blijkbaar konden bepalen wat wel of niet gebeurde. Zij kregen gewoon de regie in handen geduwd door burgemeester Halsema. Kortom, een flater van jewelste. 

Vrije toegang?

Het SGP-kamerlid Diederik van Dijk kwam tijdens deze discussie met de suggestie dat alle Nederlanders gratis toegang moeten krijgen tot het nieuwe Holocaustmuseum. Misschien is dat wel het beste medicijn en alternatief om de verschrikkelijke taferelen van zondag 9 maart tegen te gaan. De andere zijde van deze medaille was de lompe en misplaatste opmerking vanuit de fractie van Denk. Partijleider Stephan van Baarle noemde hem een oorlogsmisdadiger, waarop de Tweede Kamervoorzitter direct ingreep. Hij zei: ‘Een dergelijke opmerking gaat me dertig stappen te ver!
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel