Activiteiten


Blijvend protest voor de ontvoerde Israëliërs door Hamas

Ook in het afgelopen weekend demonstreerden vele honderden tot duizenden Israëliërs in Tel Aviv en op andere plaatsen voor de vrijlating van hun landgenoten door de terreurbeweging Hamas. Met deze acties willen de demonstranten ook hun groeiende onvrede en wantrouwen uiten over de regering van Netanyahu en de premier zelf.

Ontvoerd

Al vanaf 7 oktober zijn zij spoorloos van de aardbodem verdwenen en verblijven zij ergens in Gaza, maar niemand weet precies waar. Dat geldt ook voor het Israëlische leger en haar geheime diensten. Een pijnlijke en trieste situatie waarvan niemand precies weet hoe lang de onzekerheid blijft.
 

Groot protest

Een grote groep Israëliërs trok ook op naar de woning van premier Netanyahu. Net als bij eerdere protesten riepen zij daar leuzen als: ‘De tijd tikt, breng hen thuis!’. Toch worden de protesten feller, wat ook blijkt uit verschillende kleine brandstichtingen, het blokkeren van verschillende belangrijke hoofdwegen, het oproepen tot nieuwe verkiezingen en het aantal politieagenten bij de vele demonstraties.
 

Overlijden

Afgelopen dagen kwam ook het bericht binnen dat een van de Israëlische gijzelaars is overleden. Volgens de terreurbeweging gaat het om een 34-jarige Israëliër die om het leven kwam door een gebrek aan medicijnen en voedsel. De vraag of dit klopt blijft lastig te beantwoorden, want misschien is hij of zij wel overleden als gevolg van mishandeling, geweld of gewoon doodgeschoten uit frustratie? 
 

Gijzelaars

Op dit moment gaat Israël ervan uit dat de terreurbeweging Hamas nog ongeveer 130 Israëliërs vasthoudt, ergens in Gaza. Zeer waarschijnlijk is een aantal van deze groep gijzelaars overleden. Al maanden onderhandelen beide partijen over een (tijdelijk) staakt-het-vuren, waarbij de gijzelaars een onderdeel vormen voor een deal, waarbij het oorlogskabinet van Israël als voorwaarde stelt dat zij allemaal vrij moeten worden gelaten. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel