Activiteiten


De BBC: een antisemitisch instituut die bewust haar publiek valselijk informeert

Recent onderzoek wijst uit dat de BBC bewust meewerkte aan een documentaire om Israël en in het bijzonder de Israel Defense Force (IDF) zwart te maken. Het Britse parlement eist een diepgaand onderzoek. De betrokken Palestijnse medici in de documentaire en interview  hadden in de maanden hieraan voorafgaand aan den zonder uitzondering vele negatieve berichten gepost op social media. Deze kwestie bevestigt opnieuw de felle antisemitische houding van de nationale Britse omroep en haar liefde voor Hamas. (24mrt)

Diepgaand onderzoek

Een groot aantal parlementsleden eist dat een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar de BBC. Aanleiding is haar openlijke pro-Hamas houding en haar zeer slordige journalistieke kwaliteiten en onderzoek vanwege betreffende documentaire. De betrokken Palestijnse medici beweerden dat het IDF hen mishandelden en martelden. Hun verhaal leverde ook nog een exclusieve publicatie op in een landelijk bekende Britse krant. Het verhaal leidde ertoe dat vragen werden gesteld in het Britse parlement. Het ging zelfs zo ver dat de Britse minister van Buitenlandse Zaken antwoorden van Israël eiste vanwege dit verhaal. 

Slachtoffers?

Eén van deze medici was dr. Amira Al-Assouli en een van zijn berichten luidde als volgt: ‘O heer, verander elke Palestijnse raket in een zionistisch slachtoffer, en verander elk slachtoffer in duizend gezinnen die ons thuisland verlaten‘. Een volgende post op social media was: ‘heer, bescherm onze moedjahedien [jihadstrijders] en steun hen met uw engelen en dood de Joden‘,  zei Al-Assouli in een van zijn vele online berichten. Een andere collega met de naam Raba meldde op Facebook: ‘Moge allah de raketten van de Palestijnse moedjahedien leiden.‘ Hetzelfde gold voor de ziekenhuisdirecteur, Atef Al-Hout. Hij prees op social media eveneens Hamas en plaatste ergens in 2021 het volgende bericht: ‘Jeruzalem en Gaza bevinden zich in het kamp van het verzet. Moge allah uw raketten leiden’, Een post die werd geplaatst nadat Hamas raketten op Israël had gelanceerd.

Mishandeld?

Maar behalve deze anti-Joodse berichten vertelden zij ook leugens over het gedrag en houding van de soldaten van het IDF. Diezelfde directeur beweerde dat hij urenlang geknield moest zitten, met zijn handen achter zijn hoofd. Andere Palestijnse medici, in dit geval dr. Amhed Abu Sabha, gaf aan dat gemuilkorfde honden op hem waren losgelaten en dat later een IDF-soldaat bewust zijn arm brak. De Palestijnse medici gaven aan dat er ook nog andere mensonterende handelingen plaatsvonden door de militairen van het IDF. 
 
 

Leugens

In een reactie op de vragen van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, het grootse artikel in een Britse landelijke krant en de BBC-documentaire luidde het antwoord van de Israëlische regeringen en de woordvoerder van het IDF als volgt: ‘... elk misbruik van gedetineerden is in strijd met de bevelen van de IDF en ten strengste verboden.‘ Kortom, alle beschuldigingen tegen de IDF waren pertinent onjuist. Een reactie van een parlementslid, Andrew Percy, gaf als commentaar op deze pijnlijke kwestie: ‘Het lijkt de BBC niet te kunnen schelen dat zij zendtijd blijft geven aan mensen die openlijk de moord als de aanval op onschuldige burgers door terrorisme blijven steunen. Ze beseft evenmin dat Hamas en haar terroristische netwerk elk aspect van het leven in Gaza niet alleen onder controle heeft, maar deze ook heeft geïnfiltreerd met haar walgelijke gedachtegoed, zoals medici en docenten.
 

Parlementsleden

Het parlement eist sowieso actie tegen de BBC omdat zij bewust de haat tegen de Joden voedt en stimuleert. Velen vinden het schokkend dat hun nationale omroep zijn rapporten baseert op verhalen van mensen die openlijk hun steun betuigen aan Hamas en het plegen van terreur. De claim dat de BBC zich houdt aan hoge normen van kwaliteit en objectiviteit kan simpelweg de prullenbak in en is gewoon een grove leugen. De reactie van de directeur van de BBC, Tim Davie luidde dat hij erkent dat sommige berichten van hen onaanvaardbaar zijn en beloofde dat hierop actie zou worden genomen. Het is afwachten wat zijn woorden waard zijn en wat uit het onderzoek verder naar voren komt.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel