Activiteiten


Groot gebrek aan humanitaire hulp in Gaza

DADe internationale druk en kritiek op Israël neemt verder toe vanwege een toenemend gebrek aan humanitaire hulp. Zelfs vanuit de Verenigde Staten benadrukt de noodzaak voor het toelaten van veel meer hulp in Gaza door Israël en haar leger. Ook internationale organisaties, waaronder het Rode Kruis en de Human Rights Watch, laten nadrukkelijk hun stem horen en roepen de internationale gemeenschap op om een bijdrage te leveren aan de toenemende nood onder de Gazanen. 
 

Strategisch handelen

De kritiek vanuit het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Mede vanwege de kritiek in zijn eigen partij op de houding en het gedrag van de Israëlische regering verhoogde de Amerikaanse president Biden het bedrag aan humanitaire hulp met 14 miljard dollar. De achterliggende gedachte is dat Biden graag de rust wil bewaren binnen de Democratische partij vanwege de komende presidentsverkiezingen in de maand november. 
 
 

USAID

De kritiek en de oproep vanuit de VS richting het Israëlische oorlogskabinet komt vanuit de USAID. Een Nationaal Agentschap dat valt onder het ministerie van Buitenlandse Zaken. In hun rapport schrijft ze: ‘Dagelijks zouden ruim 500 honderd vrachtwagens Gaza moeten binnenrijden. Tijdens de afgelopen periode lag het aantal niet hoger dan 100 vrachtwagens met hulpgoederen per dag.’ De leidinggevende van deze afdeling, Samantha Power, zegt hierover dat de loodsen in Jordanië vol liggen met goederen die eigenlijk al verdeeld hadden moeten worden onder de Palestijnen in Gaza. Daarop voortbordurend merkte het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN op dat er sprake zou zijn van ‘catastrofale honger’ onder de Gazanen.
 
 

Hongersnood?

De eerdere kritiek van verschillende internationale hulporganisaties is dat Israël bewust erop uit is om de Palestijnse bevolking te laten verhongeren. Dit blijkt volgens hen mede uit het gegeven dat de Israëlische regering geen concrete stappen ondernam na de uitspraak van het International Court of Justice (ICJ). Volgens Human Rights Watch en Amnesty International heeft Israël geen enkel initiatief ondernomen om ook maar enigszins te voldoen aan de betreffende uitspraak. De oorzaak van de ‘catastrofale hongersnood onder de Palestijnen komt mede door de voortdurende bombardementen en de voortdurende illegale bezetting van Gaza door Israël
 
 

Dubbel!

Hoewel al jaren bekend is dat veel non-profit organisaties weinig tot niets op hebben met Israël en haar beleid, wordt steeds duidelijker dat een groot aantal van deze organisaties een zeer gekleurde houding erop houden en spreken en handelen met een gespleten tong. Waaruit dit mogelijk blijkt? Het is opvallend dat bijvoorbeeld beide organisaties weinig tot geen betrokkenheid tonen richting de Israëliërs die nog steeds door de terreurorganisatie Hamas worden vastgehouden. Hetzelfde geldt voor de vele slachtoffers onder de Israëlische burgerbevolking door de wrede terreuraanval van Hamas op 7 oktober op Israël en haar bevolking. 
 

Diepe ellende

De situatie voor de Palestijnse bevolking is zonder meer triest en pijnlijk voor heel veel mensen, van groot tot klein en van jong tot oud. Inderdaad vallen er ook vele doden onder de Palestijnse bevolking, te veel zelfs. Moet daar verandering in komen? Ja, maar de oorzaak van al deze ellende valt onder de verantwoording van Israël en haar regering is zonder meer twijfelachtig. Waarom? Slechts zelden wijzen allerlei hulporganisaties naar de aanstichters van al deze ellende: Hamas en haar kopstukken. Jammer en tevens veelzeggend. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel