Activiteiten


Het Amerikaanse leger bouwt noodhaven in Gaza voor humanitaire hulp

Onlangs maakte de Amerikaanse president bekend dat het Amerikaanse leger een noodhaven gaat bouwen aan de kust van Gaza. De verwachting is dat binnen een periode van twee maanden de haven klaar is. Zo’n 1000 soldaten werkzaam in het Amerikaanse leger leggen de haven aan in samenwerking met andere buitenlandse militairen. Wie de haven bewaakt, is nog een vraagteken, zeer waarschijnlijk neemt het IDF deze taak op zich.
 
 

Voedselpakketten

De belangrijkste reden voor de bouw van een dergelijke noodhaven is de nood onder de Palestijnen in Gaza. Het ontbreekt de bevolking aan de nodige (medische) zorg, voeding en onderdak. Wanneer de haven eenmaal functioneert, is de verwachting dat op een dag meer dan 1,5 miljoen maaltijden klaar staan voor de bevolking. Een groot verschil met de huidige voedseldroppings. Het aantal voedselpakketten dat de afgelopen dagen met parachutes gedropt werd, lag ergens tussen de 120.000 en 130.000. 
 

Public Relations?

Natuurlijk draagt dit initiatief de goedkeuring van het Israëlisch oorlogskabinet onder leiding van Netanyahu. Niet vreemd gezien de toenemende kritiek op Israël en het leed onder de Palestijnse bevolking. Tevens een mooi gebaar en invulling van de oproep door het International Court of Justice, waarbij ze Israël opriep meer te doen voor de burgers van Gaza. Binnenkort presenteert het oorlogskabinet een plan aan het ICJ, waarin ze uit de doeken doet welke stappen ze onderneemt t.b.v. het welzijn van de Palestijnen in Gaza in haar strijd tegen de terroristen van Hamas.
 
 

Kosten

Het is nog onduidelijk wie opdraait voor de kosten van dit grote project. In ieder geval zal de VS een deel van de kosten voor haar rekening nemen. Zeer waarschijnlijk geldt dit eveneens voor de VN en hopelijk ook vanuit de Arabische wereld. Hun bijdrage aan de bevolking van Gaza is tot op heden vooral gebleven bij het uiten van bakken kritiek op de Israëlische regering, uitzonderingen daargelaten. Een goed voorbeeld hiervan zijn Egypte en Verenigde Arabische Emiraten door het begeleiden van de onderhandelingen tussen de twee strijdende partijen: Israël en Hamas. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel