Activiteiten


Kwade gezichten binnen de PvdA over een ongewenste president Herzog door GL

Binnen de PvdA en haar leden heerst grote onrust na de uitspraken over de Israëlische president Herzog. Hij was in de ogen van de 2e Kamerfractie van PvdA/GL een persona non grata. Volgens hen diende hij niet aanwezig te zijn bij de opening van de Holocaustmuseum in Den Haag. Daarbij diende Rutte volgens hen Herzog aan te spreken op de wreedheden in Gaza. Deze uitspraak leidde tot allerlei boze reacties vanuit de achterban van Timmermans. Waarom?

Grote onrust

Meerdere bekende PvdA-ers zegden daarom direct hun lidmaatschap op, waaronder de oud-directeur van de bekende Joodse belangenorganisatie CIDI, Ronny Naftaniel. Enkele andere bekende prominenten, waaronder: oud-2e Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, een ander voormalig directeur van CIDI, Hanna Luden alsmede Reshma Roopram, roepen de partijbestuur van PvdA/GL om zo snel mogelijk in gesprek te gaan met zowel de Joodse partijgenoten als met andere Joden in Nederland en hun organisaties. Waarom?

Maar …

Het antwoord hierop is dat in hun ogen slaat deze onbezonnen politieke actie en uitspraak kant nog wal. Daarbij raakt de partij hierdoor veel goodwill kwijt onder haar leden en kiezers. Verder zei  één van de initiatiefnemers bij een radio-uitzending van de NOS het volgende: ‘De strijd tegen antisemitisme mag nooit gevolgd worden door een “maar”, want Herzog vertegenwoordigde bij de opening van de Holocaustmuseum ook een groot aantal inwoners die fel gekant zijn tegen het beleid van premier Netanyahu.

Onbezonnen en ondoordacht

In de ogen van de verontruste partijgenoten binnen de PvdA dient het landelijk bestuur direct haar verontschuldigingen aan te bieden tegenover haar eigen Joodse leden. Tevens vinden zij dat een adviesraad moet worden opgericht om de partij te adviseren in relatie met gevoelige kwesties vanwege geloofsovertuigingen, ongeacht de richting of kleur. Van groot belang is ook dat de PvdA een lange en rijke historie kent met een groot aantal (belangrijke) Joodse partijleden. Hierin speelt de strijd tegen antisemitisme een wezenlijke rol. Deze en andere gelijksoortige punten wil de verontruste groep (joodse) PvdA-ers ter sprake brengen in het komende partijcongres ergens in de maand april. Kortom, wordt vervolgd
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel