Activiteiten


Orthodox-christelijk en Evangelisch Nederland steun de kolonisten in Israël

De organisatie Christenen voor Israël ondersteunt de Joodse kolonisten in de Palestijnse gebieden. Dit ondanks het Nederlandse overheidsbeleid dat de Joodse nederzettingen als illegaal bestempeld. Desondanks steunt een grote groep orthodoxe christenen de kolonisten door geld te storten op het rekeningnummer van de eerder genoemde de pro-Israëlische organisatie. Daarmee schaffen ze allerlei materialen aan ter bescherming van de nederzettingen en haar Joodse bewoners tegen mogelijke terroristische aanvallen door moslims.
 

Centrale rol

De belangrijkste Nederlandse organisatie die hier een rol in speelt is Christenen voor Israel (CvI). Het geld dat zij binnen krijgen via sponsoring, donaties en andere wervingsacties komt uiteindelijk terecht bij de wereldwijde organisatie Christian Friends of Israel Communities (CFOIC). Zij kopen materialen in overleg met degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van deze dorpen in Palestijns gebied. Naast CvI zijn er in Nederland nog een groot aantal (christelijke) organisaties die zich inzetten voor het land Israël en haar bevolking.
 
 

Verdeeld

Ondanks dat Nederland, de EU en de VN deze Joodse nederzettingen bestempelen als illegaal, ingaat tegen het internationaal recht en een dreiging vormen voor de vrede in de regio, ondersteunen daarentegen zowel christenen uit de orthodox-christelijke kringen als uit de Evangelische – en Pinksterbeweging juist dergelijke Joodse organisaties. Sommige van deze kerken en hun predikanten behoren tot de rechtervleugel van de PKN. Het landelijk bestuur van de PKN vind dit de eigen verantwoording van betreffende kerken en haar leiders. Dit ondanks het feit dat het landelijk bestuur van de PKN zich schaart achter het Nederlands beleid.
 
 

Gods belofte

Het is dan ook niet vreemd dat de vertegenwoordigers van CvI zich niet kunnen vinden in de opstelling van het landelijk bestuur. Zij benadrukken op hun website als in hun publicaties dat de nederzettingen niet illegaal zijn, maar toebehoren aan het Joodse volk. Zij brengen hun kijk en visie hierop als volgt onder woorden: ‘het gebied waar de Joodse nederzettingen zijn gevestigd is het vroegere Judea en Samaria, het hart van het bijbels Israël. Een gebied dat al 4.000 jaar geleden door God is toegewezen aan het Joodse volk.‘ Deze kijk op de staat Israël leeft sterk onder zowel de reformatorische als de evangelische gezindte. 
 

Landelijke bijeenkomst

Het doel van CvI, de CFOIC en andere pro-Israëlische organisaties en stichtingen is om Israël en haar gemeenschap onvoorwaardelijk te steunen. Dit geldt ook voor de Joden die zich inzetten voor het bijbelse Israël. Binnenkort wordt in Nederland een avond georganiseerd om de pioniers, kolonisten in de ogen van het merendeel van de wereld, hun steun te betuigen. Hiervoor komt speciaal de vertegenwoordiger van de Joodse kolonistenbeweging uit Israël naar Nederland toe, de Amerikaans-Joodse Sondra Baras. Zij zegt in een Israëlische krant daarover dat christen-zionistische organisaties vaak nog gedrevener zijn dan onze meest enthousiaste Joodse medestanders.’
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel