Activiteiten


Toespraak Herzog bij opening Holocaust Museum

De opening van de Holocaustmuseum door koning Willem-Alexander en de aanwezigheid van Israëlische president Herzog leidde helaas tot pijnlijke situaties en beschamende gebeurtenissen. De sfeer bij de opening was buitengewoon grimmig en dieptriest voor een rechtsstaat als Nederland. Een duidelijk teken dat er sprake is van een groot gebrek aan historische besef en perspectief onder de groep anti-Israëlische demonstranten. 
 

Veelzeggend

Tijdens de opening hield niet alleen de koning, maar ook enkele andere genodigden een toespraak. Dit gold ook voor de Israëlische president Isaac Herzog. In zijn betoog hield hij Nederland een spiegel voor. Hij benadrukte het zeer hoge aantal Joden uit Nederland dat omkwam in de verschillende vernietigingskampen van nazi-Duitsland. Eveneens verwees hij naar het aanzienlijke aantal Nederlanders en de Nederlandse ambtenarij en bureaucratie die de bezettende macht op allerlei manieren hielp bij de Endlösung van de joden in Europa.
 

Waardering

Natuurlijk uitte president Herzog niet alleen kritiek op Nederland en haar omgang met haar Joodse landgenoten. Hij sprak tevens zijn bewondering en waardering uit over de relatief kleine groep Nederlanders die zich inzette voor hun Joodse landgenoten. Vaak met groot gevaar voor hun eigen leven. Niet voor niets verwees Herzog naar de huidige gebeurtenissen en ontwikkelingen wereldwijd waar antisemitisme en jodenhaat steeds grotere vormen aanneemt. 
 

Vrijlating

In het verlengde hiervan riep president Herzog Hamas op om de gegijzelde Israëliërs vrij te laten. Zij worden al een half jaar gevangen gehouden ergens in Gaza onder erbarmelijke omstandigheden na een wrede terreuraanval door Hamas op Israelisch grondgebied. Bij deze gewelddadige actie kwam een groot aantal Israëliërs op wrede wijze om het leven, zowel baby’s als ouden van dagen. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel