Activiteiten


Veelzeggend: de VS roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren!

Een bijzondere en veelzeggende wending in het buitenlands beleid van de Amerikaanse regering onder leiding van president Joe Biden. Na ongeveer een half jaar roept de VS op tot een staakt-het-vuren. Bijzonder omdat de VS bijna een half jaar lang weigerde om mee te werken aan een regeling tot een ‘staakt-het-vuren’. In het verlengde hiervan torpedeerde de VS iedere resolutie in de VN-veiligheidsraad van die strekking met een veto.
 

Verbazing alom

Waarom de regering Biden nu opeens zelf oproept tot het instellen van een ‘staakt-het-vuren’ en met een ontwerpresolutie komt, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk spelen de komende presidentsverkiezingen een rol, maar ook omdat de VS op deze wijze zelf het initiatief wil behouden. Een andere reden kan zijn dat Biden denkt aan zijn eigen positie binnen de Democratische partij en hiermee zijn politieke tegenstanders binnen de partij de wind uit de zeilen haalt. 
 

Gegijzeld

Van groot belang is dat de ontwerpresolutie tevens de vrijlating eist van alle Israëlische gijzelaars die nog in handen zijn van de terreurbeweging Hamas. De duur van dit bestand is niet definitief, maar tijdelijk. Zeer waarschijnlijk voor de duur van ergens tussen de vier tot acht weken. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel