Activiteiten


Vertrouwenspeiling te midden van grote maatschappelijke onrust

Recent onderzoek door het Israelisch Democratisch Instituut (IDI) laat zien dat de heersende maatschappelijke onrust grote impact heeft op de bekende (politieke) kopstukken van Israël. Dit is niet alleen het gevolg van de oorlog in Gaza, maar ook als gevolg van allerlei sociaal-maatschappelijke problemen. Denk hierbij aan het haredi (ultra-orthodoxe) wetsontwerp, het reces van de Knesset en de  pijnlijke situatie rond de Israëlische gijzelaars. 
 

Kopstukken

De bevolking van Israël kon reageren op een anoniem onderzoek van het Israelisch Democratisch Instituut naar het functioneren van verschillende bekende figuren in de maatschappij. Behalve de kopstukken uit de Israelische politiek stond ook opnieuw de legerchef van de Israel Defense Force op de lijst. Het meest opvallende resultaat van dit onderzoek was niet zozeer de beoordeling van premier Netanyahu. Hij krijgt al een langere tijd van de bevolking een slechte beoordeling. Maar 28% van de (jong) volwassen en ouderen ziet het nog steeds met hem zitten en heeft volop vertrouwen in de huidige premier.
 

Politici

Dit geldt niet voor alle politieke kopstukken in het land. De huidige minister zonder portefeuille Benny Gantz staat in de middenmoot, zo’n 34% van de bevolking ziet het met hem zitten. De huidige minister van Defensie, Yoav Gallant, scoort nog het hoogst onder de politici. Hij staat als nummer twee op de lijst. De nummer 1 op de lijst is de stafchef van de Israel Defense Force, Herzi Halevi. Hij ontvangt de hoogste waardering van de bevolking met een percentage van 48%. De mensen zien hem als een rots in de huidige maatschappelijke malaise. Iemand op wie je kan vertrouwen en bouwen, maar ook iemand van buiten de politieke arena.

Veelzeggend

Het onderzoek laat ook zien dat de stafchef Halevi zijn steun ontvangt uit alle lagen van de bevolking. Tevens weet hij alle politieke stromingen achter zich te houden, zowel vanuit links, het midden als vanuit rechts. Een duidelijk signaal vanuit de samenleving.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel