Activiteiten


Amsterdamse burgemeester huilt opnieuw mee met de wolven.

Tijdens de opening van het Nationale Holocaust museum in Amsterdam was er harde kritiek op de houding en werkwijze van burgemeester Halsema en op hoofdcommissaris van politie, Frank Paauw. Ze hielden wederom te veel rekening met de belangen van de protesterende pro-Palestijnse betogers. Het gedrag van deze groep was niet alleen beschamend, maar eveneens intimiderend, manipulatief, zelfs antisemitisch. 
 
 

Gekleurd

Al eerder toonde Halsema dat zij veel begrip heeft voor kleine linkse protestgroepen, die op negatieve wijze de sfeer bepalen en op verbale wijze doen alsof hun boodschap de enige juiste is. Helaas ziet het ernaar uit dat zij opnieuw haar positie misbruikt voor het uiten van een politieke boodschap tijdens de Nationale dodenherdenking. Een boodschap die overeenstemt met haar eigen politieke kleur en smaak.
 

Discussies

Op de Dam in Amsterdam wordt jaarlijks de Nationale dodenherdenking gehouden in aanwezigheid van het koninklijk huis, waaronder het koningspaar Willem-Alexander en Máxima. Zij leggen een krans ter herdenking van de slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de afgelopen jaren leidde de dodenherdenking op 4 mei regelmatig tot discussies, waaronder de mogelijke aanwezigheid van voormalige Duitse soldaten of het gezamenlijk herdenken van Nederlandse slachtoffers en Duitse militairen. 
 

Gaza?

Ook dit jaar leidt de Nationale dodenherdenking tot discussie, maar van een geheel andere aard. Het lokaal bestuur van Amsterdam kan zich vinden om op 4 mei ook stil te staan bij de oorlog in Gaza vanwege de vele slachtoffers onder de Palestijnse bevolking. Een politieke keuze die niet alleen de Joodse gemeenschap in Nederland hard raakt. Zo’n keuze is niet alleen ongepast, maar vanuit historisch oogpunt volkomen misplaatst. 
 

Misplaatst

Deze politiek gekleurde actie in Amsterdam en haar provocerende houding richting de Joodse gemeenschap in Nederland laat zien dat de burgemeester van Amsterdam totaal niet geïnteresseerd is in het welzijn van de Joodse gemeenschap. Laat staan dat zij de belangen en het welzijn van de Joodse bevolking behartigd. Eveneens negeert zij bewust de kwalijke rol die de stad Amsterdam speelde tijdens de bezetting, waaronder de negatieve rol van de politie alsmede het grote aantal ambtenaren die wegkeek bij de deportatie van de Joodse gemeenschap uit hun stad. 
 

Zes miljoen

Het is dan ook van de zotte dat deze vorm van Dodenherdenking wordt getolereerd en blijkbaar geaccepteerd, want alleen vanuit de Joodse gemeenschap klonk felle kritiek op dit waardeloze initiatief, ook al werd deze bedekt met mooie vrome woorden. Woorden en idealen die voorbijgaan aan de bittere realiteit en waarheid. Een waarheid en realiteit die persoonlijke idealen en politieke overtuigingen dient te overstijgen in plaats van het manipuleren van het verleden in combinatie met het heden. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-70509">
Anita Visser
Op 3 mei 2024 om 8:04 am uur

Het verbaast mij niet de houding van links ook de overlast van de islam hier in Nederland tegen Joden en Christen mensen.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel