Activiteiten


De ‘Groene Prins’ over islamitisch gedreven haat

Tijdens een interview met dr. Phil ging Mosab Hassan Yousef, ook bekend onder de naam ‘De Groene Prins, in op de felle Jodenhaat in de Arabische wereld, in het bijzonder de Palestijnse samenleving. Dit gesprek was het startpunt van een tv-avond op een Amerikaanse zender over antisemitisme, 7 oktober, Palestijnen, pro-Palestijnse activisme en Jodenhaat in de VS. In het gesprek gaf de zoon van Hamas aan dat er in zijn ogen geen verschil meer bestaat tussen Hamas en het Palestijnse volk. Hoe dat zo? 
 

Opvoeding

Als zoon van sjeik Hassan Yousef, de beruchte mede-oprichter van Hamas, zei hij in een interview met dr. Phil dat er geen verschil meer bestaat en is tussen de terroristen van Hamas en de Palestijnen. Om dit te begrijpen gaf Yousef een korte inleiding over Jodenhaat binnen de Islamitische samenleving. Dit naar aanleiding van een vraag over zijn opvoeding als kind en zijn Palestijnse achtergrond. Zij antwoord hierop was helder en veelzeggend: ‘Er is veel haar in die cultuur tegen het Joodse volk. Het is geen geheim, sterker nog:het islamitisch geloofssysteem heeft een fundamenteel probleem met het Joodse volk.“‘
 

Niet Mohammed

In zijn verhaal wees hij er ook op dat de Jodenhaat binnen de islamitische maatschappij puur een ideologisch probleem is. Hoewel ze zeggen in de voetsporen te treden van hun profeet Mohammed, is een feit dat geen letter geschreven heeft ten nadele van het Joodse volk. Ze misbruiken bepaalde tekstgedeelten en roepen dan vroom dat ze in de voetsporen treden van hun geestelijk leider en voorbeeld. Daarom zien veel moslims de strijd tegen Israël en de Joden als een heilige oorlog. De aanval van 7 oktober 2023 was puur een religieuze aanval op de Joodse staat door moslims die de Joden haten als de pest. 
 

Pure indoctrinatie

Nadat ‘de zoon van de prins’ zijn persoonlijke herinneringen en belevenissen had gedeeld over zijn kindertijd en de Palestijnse opvoeding, toonde dr. Phil verschillende filmpjes. In deze filmpjes liet hij zien hoe leerkrachten bewust de kinderen beïnvloeden en indoctrineren om Joden te leren haten. Er worden beelden vertoond waar jonge kinderen, rond de leeftijd van 8 jaar al militaire training krijgen. Eveneens vertellen verschillende kinderen dat ze heel graag Joden willen doodmaken, maar ook met stenen willen gooien naar Joden. 
Andere islamitische kinderen zeiden dat het doel van hun leven is om Joden te vermoorden, want dit is ons land en daarom moeten Joden worden afgeslacht. 
 

Levensdoel

Yousef zelf was niet verbaasd over de inhoud van de getoonde filmpjes. Hijzelf is groot gebracht met een dergelijke opvoeding. Hij merkte tegen dr. Phil op dat veel Palestijnse en moslims hun kinderen op deze manier opvoeden. Zij moedigen hun kinderen zelfs aan om hun leven te geven en te sterven voor dit doel: ‘het vernietigen van de Joodse staat en uitroeien van de Joden!’  De reacties vanuit de V.S. waren daarentegen vol van ongeloof, verontwaardiging en boosheid. Dr. Phil merkte merkte hierover op dat Amerikanen in het hele land diep geschokt zijn over de inhoud van deze filmpjes en bovenal over de inhoud en werkwijze van dit soort (internationale) organisaties. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel