Activiteiten


De impact van een geruisloze aanval

De Israëlische tegenaanval op Iraanse doelen leidde niet tot felle reacties vanuit Iran zelf of van andere landen in de Arabische wereld. Dit ondanks het gegeven dat de vergeldingsactie door de Israëlische luchtmacht de Iraanse luchtverdediging behoorlijke schade toebracht. Ofwel, geen grootscheepse wraakactie, maar een kleine militaire actie met als doel: het afgeven van een duidelijke boodschap. Maar welke boodschap wil Israël communiceren richting Iran en haar bondgenoten?
 

Doel?

Vele militaire analisten verwachtten onder meer een aanval op de nucleaire wapenindustrie, ergens gelegen in het midden van Iran. Of op andere belangrijke objecten, zoals het hoofdkwartier van de Revolutionaire Garde, enkele religieuze kopstukken of verschillende andere economische, militaire en/of politieke doelen. Maar de kleine succesvolle tegenaanval van Israël was gericht tegen de Iraanse luchtverdediging. 
 

Ongemerkt

Deze militaire objecten beschermen de verschillende militair belangrijke objecten in heel Iran, waaronder de verschillende nucleaire objecten verspreid door het land. Met het vernietigen van de S-300 luchtverdedigingsraketten maakte Israël een duidelijk statement, want de raketten werden afgevuurd van buiten het Iraanse luchtruim. Maar vooral vanwege het feit dat deze langeafstandsraketten niet door de Iraanse defensie en luchtverdediging werden opgemerkt. 
 

Impact

Behalve luchtdoelraketten maakte de IDF eveneens gebruik van drones. Het effect van deze stille aanval was behoorlijk. Niet alleen de grote schade aan het Iraanse luchtverdedigingssysteem, maar bovenal het gegeven dat geen enkel doel in het land veilig is en dat zo’n aanval op ieder moment kan plaatsvinden. Ofwel, deze kleine militaire aanval, waarbij Israël iedere betrokkenheid ontkent, is een groot succes. Het door Iran gebruikte S-300 systeem is het meest geavanceerde luchtverdedigingsinstrument van Iran waarover zij beschikt. Kortom, Israël kan op elk moment ieder (militair) object en doel raken, zonder dat Iran de aanval ziet aankomen. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel