Activiteiten


De verwachtte Iraanse aanval succesvol afgeslagen

De afgelopen dagen draaide het op het politieke wereldtoneel, zeker in het Midden-Oosten, om de vraag wanneer Iran de moordaanslag op haar hoge officieren zou vergelden? Afgelopen zaterdag 13 april was het zover. Vele raketten en drones schoot het Iraanse leger af op Israël en haar bevolking. De aanval, bestaande uit zo’n 3000 inkomende vliegende objecten, werd succesvol neergeslagen. Maar van belang is eigenlijk de vraag: ‘Was dit een Iraanse actie voor de bühne of een poging om het land Israël en haar inwoners hard te treffen?’
 

In beweging

Hoewel iedereen op zijn vingers kon natellen dat vroeg of laat Iran een militaire aanval zou gaan uitvoeren op Israël, bleef de vraag open hoe ver de islamitische geestelijke leiders van Iran wilden gaan in hun wraak. Al dagen van tevoren zag de VS vanuit de ruimte dat Iran druk bezig was met het verplaatsen van allerlei mobiele lanceerinstallaties en andere militaire activiteiten. Het Israëlische oorlogskabinet en de Israel Defense Force bereiden zich dan ook voor op een mogelijk ongekende wraakactie vanuit Iran. Dit deed ze in samenwerking met andere landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk. 
 
 

Honderden drones en raketten

Toch ontving Israël ook hulp van nabijgelegen Arabische landen, waaronder Jordanië. Een onverwachte en waardevolle verrassing en gebaar voor de Israëlische bevolking. Mede door hun gezamenlijke inzet werd een recordaantal raketten en drones met succes neergehaald. Het ging om vele honderden binnenkomende objecten, afgevuurd vanaf Iraans grondgebied. Hierdoor luidde in heel Israël ’s avonds het luchtalarm en gingen veel Israëliërs de schuilkelders in voor het geval het mis zou gaan. 
 

Gevaar geweken

De grootscheepse aanval leidde in het land wel tot verschillende explosies, maar het bleef onduidelijk in hoeverre het ging om het luchtafweer of om inslagen van Iraanse drones en raketten. Maar hoe dan ook, de militaire aanval werd in samenwerking met verschillende landen succesvol afgeslagen. Maar ondanks de succesvolle verdediging, was er toch een slachtoffer te betreuren. Het ging hierbij om een jong meisje van 7 jaar dat met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen. Ze raakte gewond als gevolg van vallende scherven uit de lucht. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel