Activiteiten


Een duidelijk signaal: de vijanden van Israël zijn nergens veilig.

Afgelopen week kwamen twee hoge Iraanse generaals van de Revolutionaire Garde om het leven door een aanval nabij de Iraanse ambassade in Syrië. Al vaker sneuvelden hoge Iraanse militairen door aanslagen die door niemand zijn geclaimd. De hoge militaire afvaardiging was pas 1 dag in Syrië. Het is in ieder geval een duidelijk signaal: ‘Niemand is ergens veilig’.

Aanslag

De Iraanse machthebbers geven aan dat deze aanslag naast hun ambassade in Syrië gewroken zal worden. Kort na de aanslag gaf Iran Israël de schuld voor deze lafhartige en grensoverschrijdende aanslag op slechts enkele meters naast het consulaat van Iran. De groep militaire afgevaardigden dacht veilig te zijn tegen onverwachte aanvallen door hun vijanden. Vandaar dat ze hun bijeenkomst belegden op het terrein van hun ambassade, in de overtuiging dat dit werd beschermd door de heersende internationale normen die gelden voor diplomatieke missies. Ze zaten er duidelijk naast. 
 

Verschillende kopstukken

Onder de omgekomen militairen bevonden zich zeven hoge Iraanse officieren, waaronder de kundige en ervaren brigadegeneraal Mohammed Reza Zahedi. Hij bekleedde een van de hoogste posities binnen de Revolutionaire Garde van Iran. De andere officieren hadden eveneens een hoge positie binnen het Iraanse leger. Ook enkele officieren van het Syrische leger kwamen om bij deze aanslag. In ieder geval is dit de meest onverwachte, brutaalste en dodelijkste aanval in een reeks aanvallen op Iraanse functionarissen die steun verlenen aan groeperingen en organisaties die uit zijn op de vernietiging van Israël. 
 

Kritiek

Verschillende analisten in de Westerse wereld maken duidelijk en vinden dat deze aanval zeer op het randje is. ‘Het schept een precedent, want ik kan mij niet herinneren dat ooit een staat op deze wijze een signaal afgaf die niet mis te verstaan is wat betreft de aanwezigheid van hun vertegenwoordigers in het land Syrië.’ Vele van hen zullen met een onprettig gevoel rondlopen in het land van Assad. Daarbij zal deze aanslag de verhoudingen in het Midden-Oosten verder op scherp zetten, in het bijzonder tussen de landen Israël en Iran. Kort na de aanslag veroordeelde zowel de VN als de EU de militaire aanval op de overheidsgebouwen, zowel op als nabij het terrein van de ambassade.
 
 

Signaal

Verschillende functionarissen zeggen op de belofte van volledige anonimiteit dat de dictatuur in Iran verplicht is serieus op deze aanslag te reageren. Alleen al om een duidelijk signaal af te geven richting haar bevolking als richting haar vijanden, in het bijzonder Israël. Waarom? Iran wil pertinent niet dat zulke aanvallen worden herhaald. Ofwel, een handeling puur gericht op afschrikking en als waarschuwing niet opnieuw in herhaling te vallen. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel