Activiteiten


Een korte update van de maatschappelijke situatie in Israël

Op deze wijze informeren wij u over de humanitaire situatie in Israël en onder de minder bedeelden binnen de Israëlische samenleving. De informatie is afkomstig van Israel Relief Aid in Israël onder leiding van Jo Kaplan. Zij vertelt het volgende over de situatie in het land van Abraham, Izaak en Jakob. 
 
Israel Under Attack (1)
 

Evacuees 

Op dit moment zijn nog bijna 100.000 Israëli’s geëvacueerd. Voorlopig ziet het ernaar uit dat dit voorlopig nog aanhoudt. Aanleiding voor deze omvangrijke evacuatie is de voortdurende bombardementen en beschietingen vanuit Libanon door de terreurorganisatie Hezbollah. Ook verblijven nog steeds inwoners uit de kibboetsen en dorpen langs de grens van Gaza op andere locaties in het land. Ook zij hebben nog steeds onze steun nodig om zichzelf te onderhouden. Hoewel de Israëlische overheid is begonnen met de wederopbouw van de verwoeste dorpen en woningen als gevolg van de massaslachtingen onder de inwoners van Israël, kunnen deze groep mensen nog niet terug. 
 
IMG 20240218 WA0035.1
 

Gijzelaars

Het verdrietige nieuws is dat nog steeds een aanzienlijk aantal Israëliërs zijn ontvoerd. De wrede aanval op het land en haar burgers vond iets meer dan een half jaar geleden plaats. Zij worden nu zes maanden vastgehouden onder zeer lastige en zware omstandigheden door Hamas en aanverwante terreurorganisaties. Het IDF en de Israëlische veiligheidsdiensten hebben jammer genoeg nog steeds niet kunnen achterhalen waar zij precies verblijven. Zeer waarschijnlijk verhuizen zij met grote regelmaat van locatie naar locatie. Een operatie die vanwege de oorlog in Gaza vroeg of laat toch een keer moet opvallen. Hopelijk worden ze spoedig gevonden en door het IDF bevrijd.   
 

Gewapend geweld en terreur

Nog steeds ondervinden Israël en haar burgers veel last van het voortdurende militair geweld en terreuraanslagen. Al dit geweld en bijbehorend gevaar en risico’s komt onder meer door Hezbollah. Zoals eerder aangegeven bombarderen zij dagelijks het noorden van het land met raketten, drones en terreuraanvallen. Hetzelfde geldt ook voor de Westelijke Jordaanoever. Verschillende terreurorganisaties, waaronder Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, veroorzaken met grote regelmaat onrust door het plegen van terreuracties, aanslagen en het organiseren van (gewelddadige) demonstraties. Zij roepen de inwoners op om de Israëlische politie en soldaten het zo lastig en moeilijk mogelijk te maken. Ook vanuit Gaza neemt Hamas nog steeds Israël onder vuur en zijn soldaten die actief zijn aan de grens met Israël en in het noorden van Gaza. 
 

Praktische ondersteuning

Al vanaf de eerste dagen van de grootscheepse en wrede terreuraanval op Israël door Hamas voorzien wij als hulporganisatie veel mensen in hun praktische noden. Nog steeds helpen wij landgenoten die zelf voor hun dagelijkse maaltijden moeten zorgen. Waarom? Niet alle hotels en andere tijdelijke accommodaties voorzien de evacuees van voeding en andere benodigdheden, waaronder spullen voor hun lichamelijke verzorging. Dit geldt bijvoorbeeld voor de gezinnen die nu verblijven in Migdal aan de zee van Galilea, maar ook voor de Bat Yam-families. Zolang het nodig is, kunnen zij blijven rekenen op onze hulp en ondersteuning. 
Clipboard01 1 1
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel