Activiteiten


Hoe en wanneer zal Iran terugslaan?

Na een gewaagde aanval op het Iraanse consulaat in Damascus, waarbij enkele hoge Iraanse officieren van de Revolutionaire Garde het leven lieten, houdt de hele wereld haar adem in. Want wat zal de reactie zijn van Iran?

Wraak!

Iran wees na deze aanslag direct met haar vinger naar Israël. Deze aanslag leidde bij velen ook tot de vraag: ‘Hoe gaat Iran hierop reageren?’ Waarom? Ze zal en kan deze moordaanslag op enkele van haar hoge officieren niet over haar kant laten gaan. Daarbij is Israël in de ogen van Iran een land dat van de aardbodem geveegd moet worden.
 

Al decennia lang

Al jaren zijn raketaanvallen een constante bedreiging voor het land Israël en haar bewoners. De afgelopen decennia vielen met grote regelmaat raketten uit de lucht ergens in Israël, waarbij vooral het noorden van het land het zwaar te verduren kreeg. Maar niet alleen de terreurbeweging Hezbollah speelt in deze constante dreiging een belangrijke rol. Hetzelfde geldt ook voor andere terreurorganisaties gelieerd aan het streng-islamitische regime in Iran, waaronder Hamas en recent de Houthi’s. 
 

Wanneer?

Maar dit keer vrezen veel landen de reactie van Iran, want ze zal dit keer zelf moeten optreden in plaats van het inzetten van haar ‘stromannen’. Dat Iran dit niet op zijn beloop laat, blijkt ook uit de verschillende bronnen van de internationale media. Zij krijgen via via te horen dat Iran bezig is haar troepen en materiaal te verplaatsen. Militaire activiteiten zijn de afgelopen dagen sterk toegenomen. Het is zelfs zo dat de Wall Street Journal meldde dat een mogelijk militaire aanval binnen 72 uur zal plaatsvinden. 
 

En dan?

Een andere vraag die vervolgens naar boven komt drijven en cruciaal is voor de gehele situatie in het Midden-Oosten: ‘Hoe zal de Israëlische politiek reageren bij een eventuele militaire aanval van Iran op hun land?’. Een belangrijke vraag, want Israël heeft een aanval op haar grondgebied nooit over haar kant laten gaan. Ofwel, de wereld houdt opnieuw haar adem in.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel