Activiteiten


Israël slaat stilletjes terug na luchtaanval door Iran

De mislukte luchtaanval van Iran op Israël, die werd afgeslagen met hulp van enkele andere Arabische en Europese landen, leidde tot enige onrust op het politieke wereldtoneel. Want in hoeverre zou Israël dit over zijn kant laten gaan? Zouden premier Netanyahu en het huidige oorlogskabinet het hierbij laten, zouden zij later alsnog de rekening vereffenen of moest Iran rekenen op een keiharde Israëlische militaire reactie? Een vraag die al snel werd beantwoord, maar op een heel andere wijze dan velen hadden verwacht.  
 
Oog om oog?
Het beleid van Israëlische regering is om bij iedere militaire en/of terroristische aanval keihard terug te slaan. Velen politieke commentatoren hielden dan ook nadrukkelijk rekening met een felle reactie door het Israel Defense Force. Desondanks vond de reactie op de aanval van Iran bijna geheel buiten het gezichtsveld van het wereldnieuws. Want Israël sloeg inderdaad terug, maar op een andere wijze dan velen gewend zijn van het IDF.  
 

In stilte

Een hoge Amerikaanse functionaris bevestigde de aanval en gaf aan dat het Israëlische oorlogskabinet president Biden vooraf informeerde over de geplande aanval. Ofwel: ‘Wij waren niet verrast.‘ Israëlische oorlogsvliegtuigen vuurden vrijdagochtend vroeg raketten af en deze troffen hun doel. Het ging vooral om verschillende locaties van de Iraanse luchtmacht, gelegen nabij Isfahan in centraal Iran. 
 

Boodschap

De geruisloze aanval van Israël op verschillende locaties van de Iraanse luchtmacht was een duidelijk signaal richting Iran dat geen enkele locatie in het land veilig is. Wanneer nodig en indien noodzakelijk kan en zal Israël de nodige stappen ondernemen om haar eigen veiligheid te garanderen. Ieder militaire doel in Iran is kwetsbaar. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel