Activiteiten


Minister van Defensie Gantz biedt excuses aan aan de familie van de gijzelaars

Vorige week hield de minister van Oorlog, lid van de partij voor Nationale Eenheid, Benny Gantz een toespraak voor het Israëlische publiek via de tv. In zijn toespraak sprak hij over de huidige gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen de samenleving, waaronder de positie van de Israëlische gijzelaars en het reces van de Knesset. Tevens bood hij zijn excuses aan aan de familie en vrienden van hen die al bijna 6 maanden geleden, 7 oktober 2023, werden ontvoerd door terroristen van Hamas.
 

Toespraak

In zijn toespraak voor de mensen in Israël gaf hij aan dat de oorlog tussen Israël en Hamas nog vele jaren zal duren. Niet zozeer in Gaza, maar overal in het Midden-Oosten. Dat komt mede doordat de kopstukken van de terreurbeweging zich bevinden in de omringende Arabische landen. Verder richtte de minister van Oorlog zich specifiek tot de naasten van de gijzelaars en bood publiekelijk zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat het nog steeds niet gelukt is om de gijzelaars thuis te brengen. 
 

Inzet

In het verlengde hiervan ging hij ook kort in op het besluit van het parlement om voor een langere periode op reces te gaan. Deze keuze schoot bij veel Israëliërs in het verkeerde keelgat en leidde tot grote verontwaardiging. Dat gold ook voor de naaste familieleden en vrienden van de gegijzelden. Als deelnemende partij aan het noodkabinet zei minister Benny Gantz hierover: ‘Als er een kans is om de gijzelaars naar huis te brengen, zullen we die niet missen. We zullen niet deelnemen aan een oorlogskabinet dat niet alles doet wat ze kan om de gevangenen vrij te laten.‘ 
 

Reces

Over de heersende verontwaardiging over het reces van het Israëlisch parlement zei de minister van Oorlog het volgende: ‘Het maakt mij beschaamd als ik de opmerkingen hoor van gekozen functionarissen die de families van de gijzelaars te schande maken. De premier (Benjamin Netanyahu: red.) moet de families van de gijzelaars publiekelijk steunen en ervoor zorgen dat alle coalitieleden hen met waardigheid behandelen.

Meerdere fronten

Verder ging de minister ook kort in op de situatie in het noorden van Israël, de spanningen en de voortdurende (raket)aanvallen door Hezbollah vanuit het zuiden van Libanon. Wij zijn druk bezig om de huidige situatie in het noorden te veranderen. Het is niet makkelijk omdat het IDF al de nodige tijd, energie en manschappen inzet in Gaza en in het opsporen en lokaliseren van de gijzelaars. Maar wij doen ons best, zodat de evacuees de komende zomer weer naar huis kunnen.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel