Activiteiten


Moordaanslag en terreuraanslagen verijdeld in Israël

De Shin-Beth verijdelde verschillende terreuraanslagen in Israël. De Binnenlandse veiligheidsdienst rolde een terreurcel op, voordat deze hun plannen konden uitvoeren. De groep terroristen bestond uit Palestijnen en Arabische Israëli’s en onderhield banden met terreurorganisatie IS. (4april)
 

Moordaanslag

De arrestatie van deze terreurcel vond op de Westelijke Jordaanoever en stonden op het punt om de Israëlische minister Ben-Gvir van Nationale Veiligheid te vermoorden door een aanslag te plegen met raketwerpers, mitrailleurs en granaten. De aanval op de minister zou plaatsvinden in Kiryat Arba. Behalve deze gewaagde terreuraanval had de groep nog andere plannen, zoals blijkt uit de informatie en gegevens die Shin-Bet boven water haalde uit de bezittingen van de groep gearresteerde terroristen.
 

Goed werk

Behalve de moord op de minister van Nationale Veiligheid wilde deze terreurcel eveneens Israëlische soldaten ontvoeren, de luchthaven in Tel Aviv onder vuur nemen en in de stad Jeruzalem een politiebureau onder vuur nemen. Door het handelend optreden van Shin-Bet is veel ellende in de Israëlische samenleving voorkomen, mede door goed en langdurig onderzoek van haar personeel.     
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel