Activiteiten


Opinie: ‘Slaan wij in dit land niet te ver door in onze tolerantie richting (sommige) pro-Palestijnse organisaties?’

Onlangs maakte het Openbaar Ministerie bekend dat ze de aangiftes tegen een klein aantal Nederlandse Joden, die dienen in de Israel Defense Force (IDF), seponeert. Een pro-Palestijnse organisatie had aangifte gedaan tegen dit groepje Nederlanders in Israëlische dienst.

Artikel 12

Maar gezien de uitspraak van het OM overweegt deze pro-Palestijnse organisatie een zogenaamd artikel-12 procedure op te starten. Dit vanuit de hoop dat het ministerie van Justitie en Veiligheid alsnog verplicht wordt om de zaak op te pakken. Maar wordt het niet eens tijd dat wij grenzen gaan trekken in wat wij als Nederland nog accepteren en tolereren in plaats van te veel te tolereren en te accepteren?
 

Eigenaardig

Dit alles roept bij mij als gewone Nederlanders allerlei vragen op, zoals bij mij. Want wie is deze pro-Palestijnse organisatie?. Maar ook vragen zoals: ‘Hoe verkrijgen zij hun geld om dit soort procedures aan te spannen?’ en ook ‘Hoe komen zij aan de gegevens van deze Joodse Nederlanders die dienen in de Israel Defense Force? ‘ Dit mede gezien vanuit de strengere regel- en wetgeving rond onze privacy. 
 
 

Schone schijn

Verder vind ik het persoonlijk meer dan normaal dat het OM dit soort zaken seponeert, want genoeg Nederlandse turken moeten dienen in het leger van dictator Erdogan en zijn streven om de Koerden en de PKK definitief weg te werken uit Turkije. Wie weet bij welke militaire operaties betrokken zijn? Het slaat echt als een tang op een varken wanneer men de IDF durft te vergelijken met een terreurorganisatie als Hamas, Hezbollah, Islamitische Staat of andere aanverwante en gelijkgestemde terreurbewegingen. 
 
Klakkeloos?
Het is natuurlijk diep triest wat er gebeurt in Gaza. Een klein stukje grond met veel ellende, leed en verdriet. Maar desondanks mogen wij niet vergeten dat de terreurbeweging Hamas dit gewapend conflict veroorzaakte door haar wrede terreuraanval op de staat Israël en haar burgers, zowel civiel als militair. Keur ik hiermee elk militair en/of politiek optreden, onder leiding van de Israëlische premier Netanyahu, van Israël goed? Nee, sommige keuzes en beslissingen hadden anders gekund en gemoeten.
 
Belachelijk 
Ik begreep uit een persbericht dat ook anderen zich mateloos irriteren aan de houding en werkwijze van deze organisatie. Want deze organisatie deelde via een Facebook bericht de namen van Nederlandse Joden die op dit moment actief zijn in de IDF. Dit leidde tot het lastigvallen van de ouder(s) van betreffende personen. Jammer en veelzeggend, maar is het misschien een idee om op grond hiervan aangifte te doen bij de politie? 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel