Activiteiten


Pro-Palestijnse groeperingen bepalen de regels en verzieken de sfeer in Londen

De Britse minister van Binnenlandse Zaken en de Londense politie boden hun verontschuldigingen aan na het dreigement om een Joodse voorbijganger te arresteren. Hij zou de orde verstoren wanneer hij zijn route zou vervolgen vanwege een pro-Palestijnse demonstratie. Hoe dan?
Veelzeggend
Een andere eigenaardige redenering van de politie was dat ze evenmin zijn veiligheid konden garanderen. Zeker niet wanneer deze toevallige Joodse passant met enkele vrienden de demonstratie zou doorkruisen. Pas wanneer de antisemitische demonstratie voorbij zou zijn, kon de man onder begeleiding zijn weg vervolgen. Ofwel, bepalen de pro-Palestijnse demonstranten de regels in de stad en gaat de politie daarin mee? 
 

Veilig?

Hoewel de minister garandeert dat iedereen veilig is en de Joden in Groot-Brittannië niet bang hoeven te zijn voor hun veiligheid en welzijn, blijkt uit de praktijk dat de werkelijkheid een heel ander beeld laat zien. Bij eerdere pro-Palestijnse demonstraties scandeerden velen de naam van de terreurbeweging van Hamas, werden voorbijgangers geïntimideerd en riepen de demonstranten antisemitische leuzen en promoten zij het gewelddadig optreden tegen de staat Israël. 
 

Nieuwe werkelijkheid

De grauwe realiteit werd onlangs opnieuw bevestigd door het verhaal van de Joodse man Falter. Hij woont in Londen en wandelde met enkele vrienden na hun bezoek aan de synagoge naar zijn huis. Hij had een keppeltje op, droeg een tasje voor zijn gebedssjaal, met een Davidster erop, en een sjaal om zijn nek vanwege de lage temperaturen. Op een gegeven moment werd hij door de agenten tegengehouden. Zij gaven aan dat hij niet verder kon, vanwege een pro-Palestijnse mars. Falter gaf aan dat hij niet de intentie had om te provoceren. Evenmin hadden zij borden of andere materialen bij zich om hun ongenoegen te uiten. Zij wilden gewoon naar de andere kant van de straat oversteken om hun weg te vervolgen naar huis. 
 

Omgekeerde wereld

De politieagenten gaven aan dat zij dit deden voor hun persoonlijke veiligheid. Wij willen niet dat ze jullie gaan tegenwerken. Eerst wilden zij hen begeleiden naar een andere plek. Na hun weigering liet de politie weten dat wanneer Falter en zijn vrienden op deze plek zouden blijven staan, werden zij gearresteerd op grond van vredebreuk. Deze opmerking schoot hen in het verkeerde keelgat en Falter en zijn vrienden uitten hun ongenoegen bij de aanwezige politieofficier. Hij zei hierover: ‘Uw aanwezigheid leidt bij veel demonstranten tot ongenoegen. Je jaagt hen met jullie Joodse uitingen tegen het harnas. Wanneer zij jullie aanvallen, kunnen wij hen niet allemaal aanpakken en arresteren.
 

Pure haat

Bij het passeren van de pro-Palestijnse demonstranten kregen zij allerlei antisemitische, grove en andere lelijke opmerkingen naar hun hoofd geslingerd. Daarbij irriteren Falter en zijn vrienden zich aan het feit dat zij als Joden zich elke keer moeten aanpassen, terwijl de pro-Palestijnse demonstranten alle ruimte en vrijheid krijgen om hun haat op allerlei manieren kenbaar te maken. Hoezo zijn de Joden veilig in Groot-Brittannië en in de hoofdstad Londen? En ondanks het begrip bij veel Londense agenten, hebben de Joden in dit land te dealen met een andere werkelijkheid dan de minister van Binnenlandse Zaken de bevolking doet geloven.  
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel