Activiteiten


Bewust geheim gehouden door IDF: een hoge Israëlische militair onder de gegijzelden?

Sinds begin oktober 2023 houdt de terreurbeweging Hamas een groot aantal Israëliërs gegijzeld Al bijna een half jaar is het Israëlische leger op zoek naar haar landgenoten. Hoewel een klein aantal van hen is vrijgelaten door een tijdelijke wapenstilstand, een aanzienlijk aantal van hen is vermoord door Hamas, blijkt sinds kort dat onder de gegijzelden zich ook een hoge Israëlische officier bevindt. Een bericht dat Hamas onlangs bekend maakte aan de buitenwereld. 
 

Dood?

De reactie hierop vanuit Israël is dat betreffende Israëlische kolonel tijdens de aanval van Hamas op 7 oktober omkwam tijdens de gevechten met de terroristen. Maar de gewapende vleugel van de terreurgroep Hamas meldde dat deze hoge officier, kolonel Asaf Hamani, gewond raakte tijdens zijn gevangenschap als gijzelaar. Opvallend is wel dat Hamas haar recente boodschap niet onderbouwde met bewijsmateriaal. 
 
 

Waarom?

Tijdens de gevechten tegen de terroristen kwam volgens de berichten vanuit het IDF dat het lichaam van de betreffende officier, een brigadecommandant binnen het Israel Defense Force, vast werd gehouden door Hamas ergens in Gaza en zij niet het lichaam van de vermoorde Israëlische officier wilde overhandigen aan Israël. Maar goed, de vraag in hoeverre kolonel Asaf Hamani in leven is, blijft voor velen nog een vraagteken. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel