Activiteiten


Een gouden ring van bijna 2.500 jaar oud opgegraven in Jeruzalem

Met ontroering en emoties presenteerden de archeologen van de Israel Antiquities Authority en de Universiteit van Tel Aviv hun unieke vondst. Tijdens hun werkzaamheden in de stad Jeruzalem als onderdeel van het Jerusalem Wallas National Park-project ontdekten zij iets bijzonders. Bij de opgravingen kwamen zij een zeer zeldzame kleine gouden ring tegen. Deze gouden ring is nog onaangetast en bezit zelfs een kostbare steen. Een vondst die de betrokken partijen zien als een bijzonder moment in hun dagelijkse werkzaamheden. 
 

Waardevolle vondst

Volgens de betrokken deskundigen van beide onderzoeksinstellingen dateert hun vondst uit de Hellenistische periode (400-300 v. Christus) en behoorde de ring toe aan een kind. Wat deze vondst uniek maakt, is niet alleen de zeer verfijnde ring van hoge kwaliteit, maar ook de bijbehorende rode edelsteen. Daarbij is de ring puntgaaf en heeft deze geen enkele vorm van beschadiging of verwering opgelopen. 
 

Emotioneel

In meerdere opzichten is dit een waardevolle vondst, zeker voor Tehiya Gangate. Als lid van het opgravingsteam ontdekte zij de kleine gouden ring, want terwijl ze druk bezig was met het zeven van de opgegraven aarde, zag ze plotseling iets glinsteren. Ze herinnert zich dat ze toen gelijk hardop riep: ‘Ik heb een ring gevonden, ik heb een ring gevonden.’ In no-time stond het hele opgravingsteam op mij heen en iedereen was razend enthousiast en blij. Een bijzondere vondst, ook omdat ik bijna met zwangerschapsverlof zou gaan en ooit droomde dat ik een gouden sieraad zou vinden. Kortom, voor mij een bijzonder gebeurtenis met een rollercoaster aan gevoelens. 
 

​Periodisering

​Wat betreft de kleine gouden ring zelf en de datering van de kleine sieraad met een waardevolle edelsteen merkt dr. Marion Zindel als lid van de opgravingsteam nog het volgende op: ‘De ring is gemaakt door dunne, voorgesneden bladgouden op een metalen ringbasis te hameren. Stilistisch weerspiegelt het de gangbare mode van de Perzische en vroege Hellenistische perioden, die dateren van de late vierde tot vroege derde eeuw voor Christus en later. In die periode ging de voorkeur van de mensen eerder uit naar goud met gezette stenen dan versierd goud.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel