Activiteiten


De IDF waarschuwt Palestijnse bevolking in Rafah: de eerste tekenen van een militaire aanval op Rafah?

Al langer geeft Israël signalen af dat ze ook Rafah zullen aanvallen om de aldaar aanwezige terroristen en leiders van de terreurbeweging Hamas uit te schakelen. Zoals het er nu naar uitziet, zal dit op zeer korte termijn plaatsvinden. Niet voor niets verspreid de Israel Defense Force het bericht dat de Palestijnse bevolking dient te vertrekken uit bepaalde wijken in de stad Rafah. Een waarschuwing die men ter harte moet nemen voor hun eigen bestwil en die van hun dierbaren en geliefden. 
 

Waarschuwing

In de boodschap van het IDF maakt ze klip en klaar dat een beperkte militaire actie op het punt staat te beginnen. Het zou gaan om enkele wijken in Rafah, waarbij de focus ligt op het oostelijke deel van de stad. Dat de Palestijnen deze boodschap serieus moeten nemen, blijkt ook uit het feit dat het Egyptische leger haar paraatheid verhoogde in de gehele noordelijke regio van de Sinaï-woestijn, dat grenst aan de Gazastrook en aan de grensstad Rafah.
 

Protest

Volgens de VN maakt de waarschuwing duidelijk dat Israël geen rekening houdt met de Palestijnse bevolking, omdat deze geen enkele kant op kan. Ze zitten vast en zij kunnen nergens heen. Israël maakt daarentegen duidelijk dat zij de laatste gewapende terreureenheden van Hamas wil uitschakelen. Volgens de inlichtingendiensten van het IDF en hun bronnen houden de laatste bataljon Hamasstrijders zich schuil in Rafah. Hierdoor zit er voor het Israëlische leger niets anders op dan de stad binnen te vallen en deze terroristen alsnog en voor altijd uit te schakelen. 
 

Werkwijze Hamas

Behalve de VN is ook de VS en de Amerikaanse president Biden op zijn zachtst gezegd niet enthousiast over het komend militair optreden van het IDF in de stad Rafah. Hetzelfde geldt voor meerdere bondgenoten van Israël, waaronder Groot-Brittannië en enkele andere westerse landen. Zij vinden allen dat een dergelijke militaire operatie, hoe beperkt dan ook, opnieuw leidt tot slachtoffers onder de Palestijnse burgers. Dit mede vanwege de harteloze werkwijze van Hamas en haar strijders. Zij mengen en verstoppen zich bewust onder de Palestijnse burgers en verschuilen zich in woningen en andere openbare gebouwen en locaties, zoals ziekenhuizen, moskeeën en scholen. 
 
 

Nationale veiligheid 

Maar los van alle kritiek en diplomatieke druk van buitenaf communiceert premier Netanyahu al wekenlang dat Israël de terreurbeweging volledig zal vernietigen. Dit is een noodzakelijk doel vanwege de nationale veiligheid en het welzijn van alle burgers in het land. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel