Activiteiten


Israel Relief Aid: even bijpraten (1)

Via een beknopte update praten wij u opnieuw bij over het werk van Israel Relief Aid. Zij zet zich in voor de mensen in Israël die leven rond en onder de armoedegrens. Deze vrijwilligersorganisatie verleent niet alleen steun aan de evacuees uit het noorden van Israël of de voormalige inwoners van de kibboetsen en dorpen nabij de grens met de Gazastrook. Ook schenkt Israel Relief Aid aandacht aan de lonely soldiers, jonge buitenlandse alleengaande mensen die als militair zich inzetten voor het land Israël en haar inwoners. Natuurlijk kijk deze hulporganisatie ook om naar andere groepen mensen binnen de Israëlische samenleving, waaronder alleenstaande ouders, ouderen die de Holocaust hebben overleefd, maar ook zwervers en daklozen. 
 
 

Gaza

De brute terreuraanval door Hamas vond meer dan zes maanden geleden plaats. Kort daarop viel de Israel Defense Force de Gazastrook binnen om definitief de terreurbeweging Hamas uit te schakelen en om de ontvoerde Israëli’s terug te halen. Helaas verloopt deze doelstelling moeizaam en zijn een groot aantal van hen dood teruggevonden Een klein aantal van de ontvoerde Israëli’s Het IDF kon een aantal van hen terugvinden in de ondergrondse tunnels van de terroristen. 
 
 

Evacuees

Het is niet vreemd dat de strijd tegen Hamas een behoorlijke impact heeft op het leven van de inwoners in het land. Jammer genoeg heeft de oorlog tegen Hamas een behoorlijke impact op het leven van de burgers in het land. Nog steeds verblijven nog steeds een aanzienlijk aantal geëvacueerde Israëlieten ergens anders in het beloofde land. Bijna 100.000 geëvacueerde Israëli’s verblijven op andere locaties verspreid over het land, onder meer nabij het meer van Galilea. De reden hiervoor is niet alleen vanwege de wrede terreuraanval van Hamas over de grens bij Gaza, maar ook de blijvende bombardementen, zowel vanuit Zuid-Libanon richting het noorden van het land door de terreurbeweging Hezbollah als vanuit Gaza door de terroristen van Hamas. Maar ook vanuit de Westelijke Jordaanoever proberen dagelijks terroristen van verschillende terroristische organisaties onrust te creëren door het plegen van aanslagen en het opjutten en het manipuleren van de bevolking.  
 
 

Israëlische gegijzelden

Wat betreft het lot van de aanzienlijke groep gegijzelde Israëliërs is van een aanzienlijk aantal het lot onbekend. Meerdere gegijzelden uit deze groep zijn in de afgelopen zes maanden door de terroristen van Hamas vermoord. Een groot aantal van hen is gewoon dood achtergelaten door Hamas in hun ondergrondse tunnels, op de vlucht voor het IDF. In Israël protesteren dagelijks mensen voor hun vrijlating en roepen zij politici op om alles op alles in te zetten voor hun vrijlating. Maar gezien de huidige situatie in Gaza, het politiek wereldtoneel en de grote pro-Palestijnse betogingen dragen ertoe bij dat Hamas zeer onredelijke eisen stelt om te komen tot een overeenkomst. Netanyahu en zijn noodkabinet gaan daarin niet in mee, wat leidt tot allerlei dubbele gevoelens, zowel bij familie, vrienden en bekenden van de gegijzelden als onder de bevolking van Israël. 
 

Hulpgoederen

Deze maand verwacht Israel Relief Aid opnieuw de komst van verschillende containers vol met allerlei materialen voor noodhulp. Als hulporganisatie zal Relief Aid al deze spullen verspreiden onder de mensen die leven rond en onder de armoedegrens. Het zal u niet verbazen dat deze groep de afgelopen tijd is gegroeid, mede door de strijd tegen de terroristen die uit zijn op de vernietiging van de staat Israël als de Joodse gemeenschap. Enkele maanden eerder informeerden wij u over de komst van een aanzienlijk aantal containers met hulpgoederen. Deze maand verwachten wij opnieuw 3 containers, waarvan 1 wederom afkomstig is uit Nederland.  
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel