Activiteiten


Pro-Palestijnse studenten eisen inzage van UvA omtrent banden met Israëlische universiteiten

Afgelopen weekend bouwden pro-Palestijnse studenten van de UvA een solidariteitskamp op als steunbetuiging voor hun collega-studenten in de VS. Dit vanwege de oorlog in Gaza en de vele slachtoffers onder de burgers. Daarbij verzochten de demonstranten om inzage in de relaties die de UvA onderhoudt met instituten in Israël. Hierin stemde het College van Bestuur mee in. Zeer recent staat op de site van UvA inzichtelijk welke banden ze onderhoudt met Israël. 
 

Transparantie

Op de site van de Universiteit van Amsterdam staat nu het volgende te lezen: ‘De UvA wil onder geen enkel beding bijdragen aan oorlogsvoering en ook willen we niet meewerken aan uitwisseling op het gebied van militair gericht onderwijs. Voor zover wij kunnen beoordelen, voldoen onze huidige samenwerkingen daaraan.‘ Andere informatie en gegevens die vermeld staan op de site hebben betrekking op onder meer de uitwisseling van studenten. 
 
 

Samenwerking

De universiteiten waarmee de UvA op dit punt samenwerkt zijn: de University of Tel Aviv, Hebrew University of Jerusalem en de Ben Gurion University. Mogelijke uitwisseling van studenten vindt op dit moment niet plaats. Aanleiding hiervoor is het negatief reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Verder maakte de UvA bekend dat ze op dit moment betrokken is bij maximaal tien onderzoeksprojecten waar ook Israëlische onderzoekers en/of Israëlische bedrijven bij betrokken zijn.  
 

Veiligheid

Uit andere gegevens maakt de UvA inzichtelijk dat een van de onderzoeksprojecten, onder de noemer het INHERIT-project, gericht is op het detecteren van explosieven. Dit project blijft de UvA ondersteunen en zal de universiteit zich hier niet uit terugtrekken. De simpele reden is dat dit waardevolle project erop gericht is op het voorkomen van aanslagen door terroristen. Kortom, het draagt op geen enkele wijze bij aan de huidige militaire acties van het IDF in Gaza. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel