Activiteiten


Steeds fellere pro-Palestijnse protesten tegen president Biden en Israël

De blijvende protesten van pro-Palestijnse aanhangers op verschillende universiteiten in Noord-Amerika worden steeds feller. Sinds de inval van de IDF in Gaza protesteren niet alleen tegen het beleid van president Biden, maar ook tegen de staat Israël en de Joodse bevolking. Opvallend is dat steeds meer studenten zich aansluiten bij deze pro-Palestijnse protestbeweging.

Groeiend fanatisme

Deze demonstraties gaan dag en nacht door. Het is alleen triest en veelzeggend dat deze minderheid andersdenkenden intimideren, zich uitspreken in felle antisemitische bewoordingen, slogans en kreten en Joodse studenten op de campus en de universiteit lastig vallen en de staat Israël demoniseert. 
 

Toename antisemitisme

Al eerder schreef de (inter)nationale media over het groeiend antisemitisme en toename van anti-Joodse betogingen en demonstraties op de campussen en universiteiten in Noord-Amerika, in het bijzonder in de Verenigde Staten. Deze zijn de afgelopen maanden vanwege de oorlog in Gaza tussen de terreurbeweging Hamas en Israël alleen maar toegenomen. In het begin waren het alleen pro-Palestijnse studenten die zich in felle bewoordingen van zich lieten horen. Hun boosheid richt zich niet alleen op de staat Israël en de ‘overkill’ aan militair geweld tegen de burgers, maar eveneens op hun eigen president. De pro-Palestijnse studenten vinden dat Biden partijdig is en de kant kiest van Israël. Zij zijn het dan ook totaal niet eens met de (militaire) steun die de VS verleent aan het oorlogskabinet van de Israëlische premier Netanyahu. 
 

Nationale veiligheid

De Amerikaanse president Biden bevindt zich in een lastige positie. Hij is fel tegen iedere vorm van terreur en gezien de terreuraanval op 9/11 in zijn land, vindt hij dat Israël zonder meer het recht heeft zich te verdedigen, maar ook begrip toont dat het Israëlische leger Hamas definitief wilt uitschakelen ter bescherming van hun land en haar bevolking. Het lastige voor president Biden is dat er binnenkort opnieuw presidentsverkiezingen plaatsvinden in het land.

Presidentsverkiezingen

Biden wil gaan voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten, ondanks zijn hoge leeftijd. Hij moet daarom heel voorzichtig zijn evenwicht bewaren tussen de verschillende bewegingen binnen zijn partij, de Democraten. Sommigen hebben alle begrip voor Biden zijn steun aan Israël. Anderen vinden juist dat hij veel te ver gaat en moet stoppen met het (onder)steunen van de regering Netanyahu, door het verstrekken van financiële en militaire middelen. 
 

Veeleisend

Opvallend is dat de protesten van de pro-Palestijnse studenten zich nu ook richten op de besturen van de universiteiten zelf. De protestbeweging vindt niet alleen, maar eist zelfs dat de onderwijsinstellingen hun contacten en hun banden met universiteiten in Israël moeten verbreken. Maar ook dat zij de relatie verbreken met sponsoren die zowel bedrijfs- als  economische belangen hebben met het land Israël. 
 

Toekomst

De universiteiten vinden de huidige situatie lastig, want zij hebben de plicht om niet alleen zorg te dragen voor de doorgang van onderwijs, de veiligheid en het welzijn van studenten die anders denken in relatie tot Gaza en Israël, maar ook het feit dat zij de vrijheid van meningsuiting hebben te respecteren. Kortom, de groeiende (interne) spanningen op de universiteiten in Noord-Amerika zullen de komende tijd alleen maar toenemen.  
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel