Activiteiten


Waar is het feestje?

Onlangs blies de koninklijke landmacht een feestje af dat binnen afzienbare tijd zou plaatsvinden. Aanleiding voor het feestje had te maken met de ingebruikname van een nieuw aangekocht raketsysteem uit Israël. De reden om het feestje op het laatste moment af te zien, is dat dit niet past binnen de huidige onrust in Nederland. Deze onrust, grotendeels veroorzaakt door verschillende pro-Palestijnse demonstranten en studenten, wil het ministerie van Defensie, volgens haar woordvoerder, niet verder aanwakkeren.  

Bittere noodzaak

Betekent dit ook dat de betreffende levering van het nieuwe en moderne raketsysteem niet doorgaat? Integendeel, volgens de woordvoerder gaat aanschaf en levering gewoon door, maar zonder dit bijzondere moment met toeters en bellen op te leuken. Al eerder beschikte het Nederlandse leger over een raketsysteem, maar deze werd jaren geleden vanwege bezuinigingen verkocht. Alleen gezien de veranderde situatie op het wereldtoneel, in het bijzonder de oorlog in Oekraïne, leidde ertoe dat de Tweede Kamer opnieuw wilde investeren in het Nederlandse leger. 
 

Mooie aanvulling

Vandaar dat het ministerie van Defensie terecht kwam bij de Israëlische leger, het Israel Defense Force, mede omdat het raketsysteem haar militaire kracht en meerwaarde heeft laten zien in de huidige oorlog tussen Oekraïne en Poetin. Hetgeen velen aanspreekt is dat het Israëlische raketsysteem zeer accuraat is en gemakkelijk doelen op een afstand van minimaal 70 kilometer tot enkele honderden kilometers haar doel enkele meters na weet te raken en compleet te vernietigen.

Multifunctioneel

Mede daarom is het raketsysteem een mooie aanvulling voor het Nederlands leger, want de huidige pantserhouwitsers beschikken over een maximaal bereik van 50 kilometer en kruisraketten kunnen een veel grotere afstand overbruggen, terwijl het Pulsraketsysteem een bereik heeft van maximaal 300 km. Daarbij functioneert het Israëlisch raketsysteem onder alle weersomstandigheden en is het binnen 1 minuut volledig operationeel en gereed om te vuren. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-70510">
Anita Visser
Op 27 mei 2024 om 10:17 am uur

Defensie en regering moeten niet zwichten voor de leugenachtige terroristen die demonstreren. Helaas heult de meerderheid achter hamas en andere killers aan!

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel