Activiteiten


Blijvend antisemitisme in Canada tegen Joden en haar instellingen

Met enige regelmaat vinden in Canada antisemitische uitingen plaats, zoals met graffiti, anti-joodse leuzen of het schofferen van Joodse inwoners. Echter, sinds de oorlog tegen Hamas in Gaza is het aantal antisemitische incidenten alleen maar toegenomen. Dit geldt zeker voor een land als Canada.

Blijvende toename

Vorige week werden er stenen door de ramen gegooid van een synagoge in de stad Ontario. Hoewel de schade meeviel, is wederom een teken aan de muur. De aanvallen op joodse instellingen, personen en organisaties neemt alsmaar toe. Een trieste en veelzeggende ontwikkeling.
 

Ingrijpen

De Canadese politie vond enkele stenen bij verschillende ramen in de Beth Tefilah-synagoge. De schade bedraagt hooguit 500 Canadese dollars. Toch is vanuit de politie het verzoek uitgegaan richting de overheid, zowel provinciaal als landelijk, om steun. Niet alleen op het gebied van veiligheid en preventie, maar ook om een halt toe te roepen tegen het groeiend antisemitisme. 
 

Onrust

De Joodse gemeenschap in Canada is diep teleurgesteld met betrekking tot de recente ontwikkelingen in het land. De Joodse London Jewish Federation hekelt deze daad van antisemitisme als een ‘belediging van de Canadese waarden als respect en gemeenschapszin. De woordvoerder zegt hierover: ‘Nu we shabbat ingaan, een tijd van vrede en bezinning, roepen we de (lokale) autoriteiten op om de groeiende reeks anti-Joodse incidenten grondig te onderzoeken en ervoor zorg te dragen dat degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn ter verantwoording worden geroepen.’
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel