Activiteiten


De Israëlische schaakfederatie organiseert internationaal toernooi in Jeruzalem

De komende zomer staan een groot aantal sportactiviteiten op de agenda. Want behalve de EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen organiseert Israël een internationaal simultaan schaakevenement. Een bijzondere activiteit in een roerige periode.

Ongerust

Hoewel sport de naam heeft om te verbroederen, is de praktijk vaak een ander verhaal. Veel Israëlische sporters maken zich terecht zorgen of zij wel welkom zijn om mee te doen aan internationale sportwedstrijden. Of het nu gaat om worstelen, atletiek of een veelheid aan sporten tijdens de Olympische Spelen, zowel de oorlog tegen Hamas en de situatie en gebeurtenissen in Gaza als het groeiend antisemitisme wereldwijd creëert een stuk onzekerheid. 
 
 

Internationaal

Voor de Israëlische schaakbond genoeg redenen om een groot internationaal schaakevenement te organiseren, met medewerking van bekende internationale schakers. Het evenement vindt plaats ergens in de derde week van september en vindt plaats in de stad Jeruzalem. Het betreft hier een initiatief van verschillende partijen, want ook het Ministerie van Cultuur en Sport, de gemeente Jeruzalem als het Ministerie van Jeruzalemzaken verlenen hun medewerking aan dit sportevenement. 

Prijzenpot

Tijdens dit kampioenschap strijden tien schakers van wereldklasse, behorend tot de top van de wereld en vooraanstaande Israëlische schakers om de winst. Eveneens vindt een toernooi snelschaken plaats met deelnemers zowel uit Israël als vanuit de rest van de wereld. De prijzenpot voor dit onderdeel van het evenement is zeer aantrekkelijk, want er zit een bedrag van bijna 35.000 euro in de prijzenpot.
 

Eerbetoon

De organisatoren houden natuurlijk rekening met de situatie in het land als gevolg van de aanhoudende strijd tegen Hams in Gaza. Dit gaat zij doen door actuele gebeurtenissen te koppelen aan de verschillende schaaktafels. Op deze wijze toont zij hun waardering en dank aan de helden van Israël, waaronder: de grote groep gijzelaars, de gedode en gewonde IDF-soldaten en de positie van de vrouwen in het conflict. 

Voetlicht

Kortom, via dit internationaal sportevenement wil Israël zichzelf op een andere wijze onder de aandacht brengen. Want in deze tijden is het een prachtige kans om deze sport wederom onder de aandacht te brengen en hetzelfde geldt voor ons land en haar sporters. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel