Activiteiten


Een beknopt overzicht van de maatschappelijke situatie in Israël

Via dit bericht informeren wij u als stichting Israel Relief Aid over de situatie in Israël, waarbij wij vooral kijken naar het wel en wee van de bewoners van Israël. Op deze manier krijgt u een beter beeld van de maatschappelijke situatie in het land, waar het merendeel van de buitenlandse media aan voorbij gaat. Een situatie die voor een groot deel van de bevolking steeds penibeler wordt, mede door de stijgende (voedsel)prijzen en de dalende overheidssteun  Een pijnlijke situatie, in het bijzonder voor bepaalde groepen in de samenleving, in het bijzonder diegenen die leven onder of rond de armoedegrens. 
 

Evacuees 

Nog steeds zijn een groot aantal Israeli’s geëvacueerd, in het bijzonder in het noorden van Israël en aan de grenzen met Gaza, vanwege de dagelijkse bombardementen door drones en andersoortige militair materiaal. Dit geldt in het bijzonder voor de terreurorganisatie als Hezbollah. Een goed voorbeeld is dat zij de beschietingen op het noorden van het land verhevigden na de geslaagde bevrijding van enkele gijzelaars uit de handen van de terroristen van Hamas. 
 

Gijzelaars

Onlangs de recent geslaagde bevrijdingsactie door enkele elite-eenheden van het IDF en in samenwerking met Shin Beth, de Nationale Veiligheidsdienst, wist Israël een klein aantal gijzelaars te bevrijden. Een actie waarbij helaas 1 militair om het leven kwam. Hoewel iedereen blij is met deze geslaagde actie, is het lot van de overige gijzelaars nog steeds onbekend. Eveneens wat betreft de omstandigheden waarin zij verkeren. Een situatie waar de te weinig aandacht naar uitgaat in de buitenlandse media, die zich vooral richt op het lot van de burgers in Gaza. Eveneens een trieste situatie, maar wat niet ten koste mag gaan van het lot en welzijn van de gijzelaars. Zij worden al acht maanden ergens verborgen gehouden in Gaza. 
 

Noodhulp

Niet alleen de evacuees leven in moeilijke omstandigheden en vaak onder de armoedegrens. Ook vele andere burgers in de samenleving hebben steeds meer moeite om rond te komen. Het zal u als lezer niet verbazen dat de groep mensen die in armoede leeft de afgelopen maanden alleen maar toeneemt. Daarom zijn wij als stichting dankbaar voor de containers met humanitaire hulpgoederen voor de inwoners van Israël. Ook de mensen die deze hulpgoederen ontvangen zijn blij met uw steun. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kleding, schoenen en de vele andere spullen, waaronder voor lichaamsverzorging, voedselpakketten (meel, waterflesjes, fruit en andere basisproducten)
 

Containers

De komende tijd verwachten wij weer de komst van enkele hulpcontainers, waaronder uit Groot-Brittannië en de VS. De afgelopen maanden kwamen meer dan 15 containers de havens van Israël binnen en deze hebben wij als stichting verder uitgeladen en bezorgd onder mensen door heel Israël. Op dit moment zijn enkele vrachtwagens met goederen onderweg naar het noorden en zuiden van het land. 
 

De ‘Lonely soldiers’

De groep eenzame soldaten in het Israëlisch leger hebben wij de afgelopen periode, door middel van het mei-project, willen bemoedigen en ondersteunen. De reacties op deze actie waren positief en de ‘lonely soldiers’ zelf waren ook blij verrast. Het deed hen goed dat zij niet vergeten worden in de soms lastige en moeizame situatie waarin zij verkeren. Velen van hen zonder familie in het land leven onder de armoedegrens en verblijven in opvangcentra. Via de actie ‘Waardebon’ konden zij gelukkig enkele producten aanschaffen die zij anders niet konden betalen. De komende periode gaan wij deze acties zeker nog een keer herhalen. 

Met uw steun

Gelukkig mogen wij weten dat onze acties dankbaarheid en vreugde brengen in het harde leven van deze grote groep mensen in Israël. Daarbij geeft het hen het gevoel en de waardering dat (onbekende) mensen om hen geven en zich om hen bekommeren. Zeker in deze harde en moeilijke tijd. Vandaar ook onze oproep aan u: ‘Blijft u ons steunen met dit belangrijke werk?
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel