Activiteiten


Enkele nieuwe projecten vanuit Israel Relief Aid

Als stichting proberen wij verbinding te maken en onderhouden met mensen die met beide benen in het dagelijks leven staan. Het is onze intentie om mensen die leven onder en rond de armoedegrens te ondersteunen. In de maand juni doen wij dit door verschillende projecten handen en voeten te geven.
 

Jeruzalem

Een van deze projecten vindt plaats in Jeruzalem. Het betreft een reis naar en een rondleiding door de hoofdstad van het beloofde land. Eveneens wordt hen daar een lunch aangeboden. Voor velen van hen is het de eerste keer dat zij dit meemaken. De gehele groep Oekraïners leven onder de armoedegrens als recente nieuwkomers. Vaak hebben ze veel moeite om zich te settelen in hun nieuwe omgeving. Zo’n verrassing is vaak een mooie opsteker voor hun humeur en brengt zo’n dag enige afleiding in hun dagelijkse sleur en strijd om hun hoofd boven water te houden. 
 

Bijzonder project

Een ander project dat Israel Relief Aid organiseert vindt plaats in de plaats Nazareth. Het is een niet alledaagse actie, maar wij zetten ons als stichting ook in voor de Arabische inwoners. De stad heeft een gemengde bevolking, waarbij Arabische inwoners in de meerderheid zijn. Toch doet een actie als deze veel goeds onder de Arabische inwoners, want velen leven rond of onder de armoedegrens. 
 
Via de actie ‘Voedselzakken’ voorzien wij vele gezinnen van basisbenodigdheden. Het is bijzonder en waardevol om te zien hoe zo’n eenvoudige actie het hart van mensen zacht maakt en leidt tot persoonlijke gesprekken en meerdere bezoekjes. Zeker gezien de gevechten in Gaza tegen Hamas en het grote aantal slachtoffers onder de burgers. Het is verzoeningsproject dat mensen verandert. Laten wij met elkaar deze waardevolle hulpactie voortzetten in de komende periode.
 

Bezuinigingen

De strijd tegen de terreurbeweging Hamas leidt in Israël tot stijgende prijzen en dalende overheidsgelden. Dit geldt ook voor de lokale afdelingen Welzijn. Daarom hebben wij als stichting Israel Relief Aid onze handen ineengeslagen met de afdeling Welzijn in Ben Shemen. In deze plaats staat een dagcentrum voor gehandicapte jongeren. Voor deze groep is het dagcentrum een toevluchtsoord. Een plek waar ze doordeweeks naar toe kunnen, zodat hun ouders of verzorgers even kunnen bijtanken en hun eigen dingen kunnen doen. 

Benodigdheden

Op dit moment is vervanging van allerlei keukenmaterialen een noodzaak. Door de dalende overheidssteun kan de lokale afdeling Welzijn dit financieel niet bekostigen. Vandaar dat wij onze medewerking en steun hebben toegezegd om hen hiermee te helpen, waarbij u kunt denken aan: bestek, potten, pannen, glazen, bekers, borden en meer van dat soort benodigdheden. Dit geldt ook voor materiaal om allerlei bezigheden onder de noemer ‘handenarbeid’, zoals: kleien, tekenen, plakken, schilderen en andere creatieve uitingen. Het ontvangen van de benodigde materialen zou een zegen zijn voor zowel de jeugd, hun families als voor het personeel. 
 
Mogen wij blijven rekenen op uw steun?
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel