Activiteiten


Israëlische artsen verlaten steeds vaker Israël vanwege vrijstelling Haredi

De lopende politieke discussie over verlenging van de Haredi-vrijstelling leidt tot groeiende ontevredenheid in Israël. Een goed voorbeeld hiervan is dat steeds meer Israëlische artsen het land gaan verlaten. Een ander aspect dat in hun overwegingen een belangrijke rol speelt, is het huidige voorstel om de militaire dienst voor reservisten te verlengen. Deze vorm van ongelijkheid leidt tot steeds meer irritatie, boosheid en maatschappelijke onrust. Kortom, wat is de huidige stand van zaken?
 

Grote onrust

De huidige situatie onder het medisch personeel, in het bijzonder onder de artsen, is dat velen van hen dreigen het land te verlaten om ergens anders hun beroep uit te oefenen. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd document, dat is ondertekend door meer dan duizend (senior) artsen. Een groot aantal van hen zijn hoofden van medische afdelingen en centra verspreid over het land en zowel actief binnen de particuliere sector als bij de overheid, waaronder het IDF.
 
 

Politieke gevolgen?

Hun grote ontevredenheid is de blijvende weigering van het merendeel van de (ultra)-orthodoxe gemeenschap in Israël om zich in te zetten voor het Israëlisch leger, de IDF. Steeds vaker leidt dit onderwerp tot groeiende spanningen binnen de maatschappij als in de politieke arena. Onlangs waarschuwde de huidige minister van Defensie Gantz aan dat mogelijke verlenging van vrijstelling politieke gevolgen heeft voor premier Netanyahu, zijn regeringscoalitie als het huidige oorlogskabinet. Laatstgenoemden blijven vasthouden aan het verlengen van de huidige vrijstelling voor de haredi.
 
 

Toekomst

De belangrijkste reden voor het medisch personeel voor het opstellen van een dergelijk document en hun oproep richting de leden van het parlement, de Knesset, en de regering, is dat zij actie moeten ondernemen. Velen van hen vinden de huidige en blijvende weigering van vele (ultra)conservatieve Joden niet alleen ongewenst en ongepast, maar tevens een gevaar voor de toekomst van de staat Israël en haar burgers. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel