Activiteiten


Slechts enkele lichamen gevonden van de vele gijzelaars in de tunnels van Hamas

Tijdens de wrede terreuraanval van Hamas op 7 oktober 2024 werd een groot aantal gijzelaars meegenomen. Zij werden zeer waarschijnlijk dezelfde dag of kort daarop doodgeschoten. De tunnels waar hun lichamen werden gevonden, zijn de afgelopen week vernietigd door de Israel Defense Force. Slechts in een enkel geval lukte het Israël om een klein aantal gijzelaars te bevrijden uit de handen van Hamas. 
 

Moeilijk en moeizaam

Onder de grond in Gaza ligt een uitgebreid tunnelnetwerk van de terreurbeweging Hamas. Het is de IDF jammer genoeg niet gelukt om het grote aantal gegijzelden hieruit te bevrijden. Integendeel, slechts een klein aantal van hen is, door een gezamenlijke (militaire) actie van de IDF en Shin Beth, de Israëlische Binnenlandse Veiligheidsdienst, gevonden. Deze zijn vervolgens door het Israëlische leger geborgen en naar Israël teruggebracht, waarop de 98e divisie de betreffende tunnels vernietigden.

Guerrillatechnieken

In het uitgebreide tunnelnetwerk vindt het IDF met regelmaat grote hoeveelheden wapens, militair materiaal en andere benodigdheden, waaronder communicatiemiddelen, voedsel en tassen met buitenlandse valuta. Behalve als schuilplekken, opslagplaatsen en smokkelroutes gebruiken de Palestijnse terreurorganisaties hun netwerk ook als uitvalsbasis. Vanuit hun ondergrondse schuilplaatsen vallen terroristen onverwachts Israëlische militairen aan. Het is ook lastig om te bepalen wanneer de terroristen opnieuw zullen toeslaan met hun guerrillatechnieken. Het doel is om zo veel mogelijk van dit soort ondergrondse netwerken op te sporen en voorgoed te vernietigen. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel