Activiteiten


Lokale inwoners uit Gaza houden Hamas af van beschieten Israël

De strijd in Gaza tegen de terreurbeweging is al zo’n driekwart jaar bezig, maar wat zijn de resultaten van deze strijd? Een oorlog die veel Palestijnse burgers het leven kost, terwijl Hamas nog steeds honderd Israëlische gijzelaars gevangen houdt. Het lijkt erop dat de strijd tegen Hamas nog lang gaat duren. Desondanks geeft een bron bij het Zuidelijk Commando aan dat Hamas op haar benen wankelt vanwege verschillende redenen. Maar welke zijn dit?
 

Problemen

Allereerst is volgens deze bron heeft Hamas veel schade opgelopen op verschillende organisatieniveaus, in het bijzonder op bataljon- en brigade-niveau. Dit geldt niet alleen vanwege de eliminatie en het verlies van een groot aantal leidinggevenden. Ook ondervindt de terreurbeweging veel last en problemen bij zowel de productie van wapens als de bevoorrading hiervan richting haar leden. 
 

Weerhouden

Een ander bijzonder en opvallend gevolg van de militaire operatie ‘Iron Sword’ is dat in sommige situaties de lokale bevolking probeert het afschieten van raketten en ander militair materiaal richting Israël en haar leger te voorkomen. Dit doet zij op verschillende manieren om de vuurpogingen te weerhouden. Jammer genoeg is dat niet altijd succesvol. Daarbij moeten wij altijd extra opletten dat Palestijnse burgers evenmin het slachtoffer worden van ons vuur gericht op Hamas en haar leden. 
 

Signaal

Dergelijke initiatieven vanuit de inwoners van Gaza zijn een hoopgevend signaal. Hieruit kunnen wij herleiden dat de invloed en macht van Hamas stukje bij beetje afbrokkelt. Ook een deel van de Palestijnse burgers wil loskomen van de negatieve invloed van de terreurbeweging Hamas en haar doelstelling, namelijk: de totale vernietiging van de staat Israël en haar burgers. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel