Activiteiten


Vrede voor Vrede: de implicaties van de Abraham-akkoorden

Elk jaar in december vindt in Brussel de jaarlijkse conferentie plaats van de European Christian Political Movement (ECPM).
Thema dit keer is “Peace for Peace: The Implications of the Abrahamic Accords”.
Op 15 september 2020 werd in Washington het al veel besproken Abraham-akkoord gesloten. Dit vredesverdrag tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein heeft grote gevolgen voor de verhoudingen in het Midden-Oosten. 

(foto boven: Wikipedia, The White House from Washington, DC)

De ECPM i.s.m. de Israel Allies Foundation (een samenwerkingsverband tussen parlementen wereldwijd, om steun voor Israël te verwerven op grond van de Bijbel) organiseert een online conferentie met bovengenoemd thema.
Leo van Doesburg, de Europees vertegenwoordiger van de ECPM, nodigt belangstellenden van harte uit de conferentie via Zoom bij te wonen.

Tijd: Dinsdag 1 december, 14.00 – 15.30 uur.
De voertaal is Engels. Deelname kan door een mail te sturen naar
bert-jan.ruissen@europarl.europa.eu
U ontvangt dan een link waarmee u de Zoom-conferentie thuis kunt volgen.

Gastheren/vrouw deze keer zijn:
– Bert-Jan Ruissen (Europees parlementslid voor de SGP en lid van de European Conservatives and Reformists),
Miriam Lexmann (Europees Parlementslid namens de KDH (christendemocraten in Slovakije) dat lid is van de European People’s Party (EPP)
Peter Östman, Fins parlementslid en voorzitter van de Finse christendemocraten.

Sprekers zullen DV zijn:
Amir Avivi, oprichter en CEO van Habithonistim (“Beschermers van Israel”), een organisatie van hooggeplaatste officieren, bevelhebbers en anderen uit de wereld van Veiligheid (reserve en gepensioneerd) die tot doel heeft Israëls veiligheid te versterken en te waarborgen. Avivi heeft meer dan 30 jaar militaire en defensie-ervaring en bekleedt nog altijd functies in het defensie-veld, bij het Miryam Institute en de organisatie New State Solution.

En Michal Cotler Wunsh, Knessetlid voor de Blauw-en Wit-partij. Geboren in Jeruzalem, volgde de high-school in de VS, gevolgd door de Hebrew University in Jeruzalem. Na dienst in de IDF werkte ze bij het Israëlische Ministerie van Justitie. Daarna volgde een rechtenstudie in Canada. Sinds 2019 is ze actief voor de Blauw-en Wit-partij.

Lees hier ons recente artikel over de Abraham-akkoorden, geschreven door Lars Enarson.

Op uitnodiging van Leo van Doesburg heeft in december 2019 een groep belangstellenden van Pillar of Fire deze jaarlijkse conferentie bijgewoond in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel. Lees hier een verslag van deze conferentie, waar ook Jack van der Tang kort mocht spreken.

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel