Activiteiten


Opperrabbijn Goldschmidt neemt alsnog ontslag

Al eerder vertrok de opperrabbijn van Moskou uit het land van Poetin, zie https://pillaroffire.nl/2022/06/gevlucht-uit-moskou/. In die tijd verbleef hij samen met zijn vrouw in Europa en het land Israël. De reden voor z’n vertrek was dat hij zich niet kon vinden in het buitenlands beleid van Rusland: de militaire aanval op het buurland Oekraïne. Nu heeft Goldschmidt definitief de knoop doorgehakt.

Door Philip van den Berg

Ondanks zijn politieke statement met betrekking tot het militair en politiek beleid van Poetin, werd Pinchas Goldschmidt onlangs door de Joodse gemeenschap in Moskou opnieuw herkozen als opperrabbijn van diezelfde stad. Een veelzeggende keuze, zowel richting de opperrabbijn als richting de politieke leider van Rusland, de heer Poetin.

De opperrabbijn Goldschmidt in zijn jongere jaren.

In de afgelopen periode verbleef het echtpaar Goldschmidt voor een langere tijd in Europa en Israël. Zij hielpen onder meer geloofsgenoten die op de vlucht waren voor het oorlogsgeweld. Maar ondanks zijn herverkiezing nam de opperrabbijn van Moskou onlangs alsnog zijn ontslag. De reden voor dit besluit lichte hij toe door aan te geven dat hij met pijn in z’n hart deze keuze heeft moeten maken in het belang van de Joodse gemeenschap en om hen niet in moeilijkheden en gevaar te brengen.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel