Activiteiten


UNRWA-docenten roepen op Joden om te brengen

De VN-Watch roept daarentegen op om de zes leraren te ontslaan, die hun leerlingen aanmoedigen om Joden de dood in te jagen. Deze personen waren door hun werk-gever, het UNRWA, met administratief verlof weggestuurd. Een bizarre en verkeerde gang van zaken gezien de publiekelijke en weerzinwekkende oproepen door deze zes docenten. Een werkwijze die leidt tot allerlei vragen bij vele (non-profit) organisaties.

Door Philip van den Berg

 

De huidige gang van zaken kwam aan het licht nadat door het werk van de VN-Watch. Hierover merkt de uitvoerend directeur Hillel Neuer op: ‘Leraren die oproepen om Joden te vermoorden, moeten voor het leven worden uitgesloten van het klaslokaal.’ Ook geeft hij aan dat een administratieve sanctie een totaal verkeerd signaal afgeeft, zowel intern als naar de gehele buitenwereld. De VN-Watch is een onafhankelijke organisatie, die gelieerd is aan overheid, en heeft haar hoofdkantoor in Geneve.

Afbeelding: Hillel Neuer

Verder is zo’n lichte berisping voor de zes leraren, vanuit het UNRWA, een non-profit organisatie onder de naam United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East, opgericht ten behoeve van de Palestijnse vluchtelingen, een veel te makkelijke ‘oplossing’. De negatieve onderliggende hartgesteldheid en antisemitische houding blijft hierdoor voortbestaan. Een dergelijke werkwijze lost geen enkel probleem op. Integendeel, het onderzoek richting het UNRWA bracht aan het licht dat onder het docentenkorps velen van hen geen enkel probleem heeft met het verspreiden van antisemitische leerstof, het verheerlijken van terreuraanslagen tegen Joden en de moderne Westerse wereld en zelfs Hitler prijzen voor de Shoah. In ieder geval is het de VN-Watch duidelijk geworden dat zij als organisatie totaal niet transparant wil zijn in haar doen en laten. Dit blijkt onder meer uit het feit dat ze weigert om enig inzicht en duidelijkheid te verschaffen wie de desbetreffende leraren zijn die zich zo kwaadwillend en negatief hebben uitgelaten over de Joden en de staat Israël.

 

Zoals verwacht, riep de schorsing van de zes docenten felle en agressieve reacties op bij verscheidene Palestijnse groeperingen. Zij spraken juist hun waardering uit voor de boodschap en werkwijze van deze Palestijnse ‘helden’. Het is zelfs zo dat het Gemengd Comité voor Palestijnse vluchtelingen het UNRWA aanmoedigde om de administratieve schorsing op te heffen, niet te reageren op de bevindingen en voorstellen van de VN-Watch en om hun oren niet te laten hangen naar de diplomatiek druk vanuit Israël en de VS. Kortom, het is nog onduidelijk in hoeverre het UNRWA zal luisteren en handelen naar het advies van Hillel Neuer, directeur van VN-Watch.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel